Printul Harry, Meghan Markle, Kate Middleton si Printul William intr-o discutie din cadrul forumului de la Fundatia Regala

Meghan Markle a vorbit despre mișcările #MeToo și Time’s Up

Se știe faptul că familia regală nu are voie să facă afirmații politice, dar la fel de bine se știe și că Meghan Markle și Kate Middleton au încălcat tot mai des protocolul regal. Cu toate acestea, astăzi, în cadrul unui forum organizat de Fundația Regală la care au participat logodnicul ei, Prințul Harry și perechea Kate Middleton și Prințul William, Meghan Markle a luat o poziție clară asupra problemei actuale #MeToo.

Meghan Markle, susținătoare a mișcărilor #MeToo și Time’s Up

Meghan Markle este o susținătoare de cursă lungă a drepturilor femeilor. Astăzi a promis că după nunta sa va continua să le ofere susținerea ei și să le mobilizeze pe femei de toate vârstele, iar în acest fel vor face diferența în Marea Britanie. Markle a ținut acest discurs în cadrul forumului organizat de Fundația Regală, condusă de Prințul Harry, Prințul William și Kate Middleton.

Totodată, acest moment marchează și prima apariție a celor două cupluri prezente împreună la un eveniment oficial.

Printul Harry, Meghan Markle, Kate Middleton si Printul William intr-o discutie din cadrul forumului de la Fundatia Regala

Prințul Harry și Ducele cu Ducesa de Cambridge au discutat despre obiectivele pe care și le-au propus în viitor și au sărbătorit reușitele fundației caritabile de până acum. Meghan Markle a răspuns și ea unor întrebări referitoare la activitatea ei din același domeniu și a explicat că a participat la mai multe întâlniri cu diverși oameni și organizații în vederea începerii demersurilor pe care și le-a propus – apărarea drepturile femeilor și responsabilizarea oamenilor din Regatul Unit.

„Aud tot mai des persoane care afirmă că ajută femeile să își găsească vocea. Sunt total împotriva acestei afirmații pentru că femeile nu trebuie să își găsească vocea, trebuie să își găsească puterea de a își folosi propria voce, iar restul oamenilor trebuie să asculte ce au de spus” a afirmat Meghan Markle.

„Într-o perioadă ca aceasta, cu existența campaniilor #MeToo și Time’s Up, este momentul perfect să punem în lumină faptul că femeile trebuie să primească suportul și susținerea tuturor” a mai adăugat ea.

Familia regală, reținută în ceea ce privește problemele de natură politică

În vreme ce multă lume nu ar numi #MeToo o chestiune politică, ci mai degrabă una universală, regalitățile au tratat cu atenție și reținere acest subiect. Majoritatea participanților la Premiile BAFTA a purtat rochii negre în semn de solidaritate față de inițiativa #MeToo, însă Kate Middleton a optat pentru o rochie verde închis cu o bandă neagră. Acest lucru a fost interpretat mai mult ca o aprobare subtilă și a stârnit numeroase reacții, în special de la cei care considerau că era nevoie de o apariție mai evidentă.

Pe de altă parte, Meghan Markle nu s-a ferit să facă cât mai clar că susține și conștientizează inițiativele în cauză.

Un lucru este clar, familia regală se va alătura luptei împotriva abuzurilor asupra femeilor la locul de muncă.

Foto: Hepta

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com