Meghan Markle a vorbit despre feminism într-un discurs din cadrul turului regal

Meghan Markle a vorbit despre feminism într-un discurs din cadrul turului regal

Ducele și Ducesa de Sussex se află în primul lor tur regal, în Australia. Aceștia au ajuns la ultima lor destinație, Noua Zeelandă, căci călătoria se apropie de sfârșit. Acolo, Meghan Markle a vorbit despre feminism, sufragiu și importanța egalității pentru femei, în cadrul unui discurs motivațional.

Al treilea speech susținut de Ducesa de Sussex în primul ei tur regal a avut o temă controversată pentru un membru al familiei regale: feminismul. Meghan Markle este prima regalitate vocală în legătură cu această temă, lucru pe care l-a demonstrat în cadrul discursului susținut în Wellington, Noua Zeelandă.

Meghan Markle a vorbit despre feminism într-un discurs din cadrul turului regal

Pe finalul primului tur regal, Meghan Markle a atins un subiect sensibil în cadrul unui discurs: feminismul. Ducesa de Sussex a vorbit în Clădirea Guvernului din Wellington, în onoarea aniversării a 125 de ani de sufragiu pentru femei în Noua Zeelandă.

„Suntem mândri să ne putem alătura vouă în această seară pentru a celebra aniversarea a 125 de ani de sufragiu pentru femei în țara voastră.

Realizările femeilor din Noua Zeelandă care au făcut campanie pentru dreptul lor la vot, și care au fost primele din lume care l-au obținut, sunt universal admirate.

În anticiparea acestei ocazii foarte speciale, am meditat la importanța acestei realizări, dar de asemenea și la impactul pe care aceasta îl are.

Pentru că, da – sufragiul femeilor este despre feminism, însă feminismul este despre dreptate.

Sufragiul nu este pur și simplu despre dreptul la vot, dar de asemenea despre ceea ce reprezintă el. Dreptul fundamental de a putea participa la alegerile pentru viitorul și comunitatea voastră. Implicarea și vocea care vă permite să luați parte la lumea din care faceți parte.

Iar sufragiul femeilor nu este pur și simplu despre dreptul femeilor de a vota, ci este despre ceea ce reprezintă. Dreptul fundamental al tuturor oamenilor – inclusiv al membrilor societății care au fost marginalizați – fie din motive de rasă, gen, etnie sau orientare – de a putea participa la alegerile pentru viitorul lor și pentru comunitatea lor.

Așa că bravo, Noua Zeelandă, pentru campania făcută pentru acest drept în urmă cu 125 de ani – pentru femeile care merită să aibă o voce activă și un vot luat în considerare, și pentru toți oamenii pentru care acest efort a pavat drumul la nivel global.

Vă mulțumim cu toții”, a declarat Ducesa de Sussex.

Meghan Markle a fost întotdeauna vocală în legătură cu valorile feministe, pe care nu le-a renegat odată ce a devenit membru al Familiei Regale Britanice. În ciuda faptului că și alte regalități au vorbit despre subiecte legate de nevoile femeilor în trecut, declarațiile publice feministe făcute de Ducesa de Sussex sunt fără precedent.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com