Madonna i-a adus un omagiu lui Aretha Franklin și a stârnit numeroase reacții negativeMadonna i-a adus un omagiu lui Aretha Franklin și a stârnit numeroase reacții negative

Madonna i-a adus un omagiu lui Aretha Franklin și a stârnit numeroase reacții negative

Spre finalul ceremoniei Premiilor VMA 2018, Madonna a urcat pe scenă pentru a prezenta câștigătorul prestigiosului trofeu pentru Cel mai bun videoclip al anului, dar și pentru a îi aduce un omagiu cântăreței Aretha Franklin. Cel din urmă moment i-a adus Madonnei nenumărate critici și a stârnit un val imens de reacții negative. 

De ce a stârnit reacții negative omagiul adus de Madonna legendarei Aretha Franklin

Înainte de a îi înmâna premiul cântăreței Camila Cabello, Madonna a dedicat cinci minute unui omagiu în cinstea legendarei soliste Aretha Franklin. În realitate însă, Madonna și-a adus un omagiu ei însăși, având în vedere că a petrecut tot timpul alocat spunându-și propria poveste – cum a pornit de la a locui înconjurată de dependenți de droguri și până la a își susține primul concert pe scena Premiilor VMA în 1984. Deși a pomenit pe ici colo de Aretha Franklin și câteva dintre piesele ei preferate ale acesteia, Madonna nu a vorbit despre impactul sau influența reginei Soul asupra cariera sale sau asupra lumii în general, ci a preferat să își detalieze propria ascensiune.

Poate că momentul în sine a fost inspirațional, dar asta nu a însemnat că a fost despre Aretha Franklin, așa cum și-a pregătit discursul.

Pe Twitter, toată lumea a părut să fie de acord că discursul lung al Madonnei nu a fost câtuși de puțin potrivit momentului. Nu doar că a fost ambiguu și greu de urmărit, totul a putut fi rezumat, așa cum a concluzionat majoritatea postărilor de pe platforma Twitter, drept „un moment în care o femeie albă se autoproclamă subiectul unui discurs menit să slăvească o femeie de culoare”.

În plus, publicul spectator din mediul online a cerut scuze oficiale din partea MTV pentru că au permis Madonnei asemenea dovadă de lipsă de respect față de moștenirea culturală lăsată în urmă de Aretha Franklin.

Vezi și câștigătorii ediției de anul acesta a Premiilor VMA.

Vezi și ținutele pe care le-au purtat vedetele pe covorul roșu, precum și cele mai frumoase coafuri și machiaje de la VMA 2018.

Foto: Northfoto

 

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com