Lui Jennifer Lawrence nu i-a plăcut Phantom Thread

Lui Jennifer Lawrence nu i-a plăcut Phantom Thread

Când Jennifer Lawrence și-a spus părerea despre categoai Celor mai bune filme de anul acesta nominalizate la Oscaruri, „Phantom Thread” al lui Paul Thomas Anderson s-a găsit în capătul listei. În timpul unei apariții în care promova „Red Sparrow” pe care a făcut-o la podcast-ul „WTF”, al lui Marc Maron, câștigătoarea Oscarului a dezvăluit că nu a reușit să treacă de trei minute la filmul lui Paul Thomas Anderson, al cărui protagonist este Daniel Day-Lewis. Lui Jennifer Lawrence nu i-a plăcut Phantom Thread.

„Am reușit să trec de vreo trei minute din el. Chiar m-am implicat timp de trei minute. Îmi cer scuze față de cei cărora le-a plăcut filmul,” a spus Lawrence. „Nu am putut să dau mai mult. Am văzut trei minute și nu m-a dat deloc pe spate.”

„E vorba numai despre haine?” a continuat ea. „Reynolds Woodcock e doar un alt psihopat narcisist și e artistul de care se îndrăgostește orice fată pentru că o face să se simtă prost în legătură cu ea înseși și asta e toată povestea de dragoste? N-am văzut filmul, n-am de unde să știu. Am fost și eu în acei pantofi. Știu cum se simte, nu trebuie să mai și văd genul ăla de film.”

Cineva trebuie să-i spună repede lui Lawrence că „Phantom Thread” e ceva mai complex decât crede ea și conține câteva surprize care-i cer privitorului să se uite la film pentru a doua oară, ba chiar și a treia oară. Ar trebui să se noteze că Lawrence i-a explicat lui Maron că ea nu vorbea despre fostul ei iubit, Darren Aronofsky, și regizorul filmului ei, “mother!”, când a făcut referire la psihopați narcisiști.

„Phantom Thread” este nominalizat pentru șase Oscaruri, printre care Cel mai bun film și Cel mai bun regizor. Să sperăm că ceilalți votanți ai Academiei au văzut mai mult de trei minute din film.

Eliza Nita
eliza.nitta@yahoo.com