Jessica Chastain: noul star irezistibil de la Hollywood

De la The Tree of Life şi până la proaspăta nominalizare la Oscar pentru Zero Dark Thirty, Jessica Chastain a devenit în nici doi ani una dintre vedetele adorate ale Hollywoodului.

De la The Tree of Life şi până la proaspăta nominalizare la Oscar pentru Zero Dark Thirty, Jessica Chastain a devenit în nici doi ani una dintre vedetele adorate ale Hollywoodului. Trecem în revistă cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ştii despre frumoasa roşcată.

Nume real: Jessica Howard
Pseudonim: Jessica Chastain
Născută pe: 24/03/1977
Naţionalitate : americană

Născută în Carolina de Nord, Jessica Chastain a descoperit dansul la nouă ani iar la 13 ani juca deja în mai multe producţii după piese shakespeariene. A urmat apoi secţia de actoria e celebrei facultăţi particulare Julliard şi a făcut parte din grupul Crew 32, în care a fost admisă cu ajutorul unei burse acordate de un fost celebru student Julliard, nimeni altul decât Robin Williams. În ultimul an la Julliard, Jessica începe să lucreze în televiziune şi în acelaşi timp continuă să joace teatru. Printre cele mai importante piese în care a jucat s-au numărat The Cherry Orchard, Othello şi Salome, rol pentru care a fost aleasă chiar de Al Pacino (Pacino este şi cel care a recomandat-o mai apoi lui Terrence Mallick pentru rolul din The Tree of Life).După câteva apariţii în seriale precum E.R, Veronica Mars sau Law and Order, actriţa s-a făcut remarcată în filmul independent Jolene cu care a participat în competiţia de la Cannes în 2008. 2011 a fost însă anul declicului, atunci când Jessica a fost mai întâi distribuită în filmul câştigător de Palme d’Or, The Tree of Life în regia lui Terrence Mallick, în care le-a dat replica lui Brad Pitt şi Sean Penn. A urmat apoi The Help, filmul pentru care a primit nominalizări atât la Oscar cât şi la Globurile de Aur anul trecut, Lawless, Take Shelters iar anul acesta Zero Dark Thirty. Acest din urmă rol i-a adus o nouă nominalizare la Oscar (de data aceasta pentru rol principal) şi un Glob de Aur.

Trivia în 7 răspunsuri:

  • Jessica este vegană iar mama ei este chef într-un restaurant vegan.
  • Pseudonimul Chastain este de fapt numele de domnişoară al mamei.
  • Jessica are patru fraţi şi surori şi este prima din familia ei care a urmat o facultate.
  • Are un câine cu doar trei picioare pe nume Chaplin.
  • Practică constant yoga.
  • A fost colegă de cameră cu Michelle Williams, cu care a rămas de atunci bună prietenă.
  • Jessica este ambasadoare Yves Saint Laurent şi imaginea parfumul Manifesto, Yves Saint Laurent.

Filmul preferat: The English Patient.
Actriţele preferate: Isabelle Hupert, Tilda Swinton şi Jullianne Moore.
Actorul favorit: Ralph Fiennes.   
Serial TV preferat: The Sopranos.

Love Alert: A recunoscut recent că are o relaţie de un an cu Gian Luca Passi de Preposulo, fashion executive al brandului Moncler şi prieten al lui Leonardo DiCaprio şi George Clooney.

Must-see:
2008: Jolene, Dan Ireland
2011 : The Tree of Life, Terrence Mallick
2011 : The Help, Tate Taylor
2011: Wilde Salome, Al Pacino
2011: Texas Killing Fields, Ami Canaan Mann
2012 : Take Shelters, de Jeff Nichols
2012: Lawless, John Hillcoat
2012: Zero Dark Thirty, Kathryn Bigelow
2013: Mama, Andrés Muschietti

Vrei să vezi cele mai frumoase apariţii ale Jessicăi Chastain? Găseşti inspiraţie în galeria noastră.

Foto: Hepta
 

 

.