Ce studii au starurile?

Aţi fi crezut că ele sunt doar… frumoase? Că ei sunt chipeşi, cu un zâmbet fermecător şi nimic mai mult? Ei bine, vă înşelaţi. Starurile au în portofoliu diplome la Oxford, Harvard şi premii la concursuri de literatură.

Uneori, ca să fii vedetă la Hollywood e suficient să fii în locul potrivit, să te descopere impresarul adecvat şi să fii distribuit într-un film de succes. Studiile… cine are nevoie de studii când cifrele din box office sunt astronomice?! Ei bine, se pare că unii dintre actori (cântăreţi sau regizori) s-au gândit să aibă şi o variantă de back-up. Aşa că au obţinut diplome în literatură engleză, psihologie, relaţii internaţionale sau inginerie. La Stanford, Oxford, Harvard, Columbia… Se mai încumetă careva să spună că actorii sunt doar „pretty faces“?

Cine are cele mai multe diplome? Cine are cele mai interesante studii? Intră în galeria foto.

Codaşii clasei…

Brad Pitt a încercat, după bacalaureat, cursuri de jurnalism, arhitectură, publicitate. În cele din urmă a decis că vrea să se facă actor. Cam la fel a făcut şi Joseph Gordon-Levitt: a mers la cursuri de istorie, literatură, poezie franceză, până a rămas doar la actorie. Victoria Beckham a fost însă perseverentă: fosta Spice Girls a studiat trei ani la Laine Theatre Arts College, Epsom. Specializările: dansul şi modellingul. Pentru Marion Cotillard însă, povestea de amor cu facultatea a rămas doar la.. prima scânteie. După 15 zile, adorabila franţuzoaică a renunţat la cursuri. Iar Britney Spears sau Lily Allen n-au trecut nici măcar proba bacalaureatului: ar fi fost şi greu pentru Britney, cu atâtea turnee la acel moment!

Foto: Hepta

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro