kristen stewart picioarele goale festivalul de film de la cannes

Kristen Stewart, în picioarele goale pe covorul roșu la Cannes

Kristen Stewart, membră a juriului Festivalului de Film de la Cannes 2018, și-a arătat nemulțumirea cu privire la dress code-ul impus femeilor care iau parte la acest evenimenul anual. Actrița s-a descălțat pe covorul roșu și și-a continuat drumul spre intrare în picioarele goale. 

Kristen Stewart a făcut o declarație politică ieri la Festivalul de Film de la Cannes. Actrița și-a făcut apariția într-o rochie metalică cu mâneci lungi, o creație Chanel Haute Couture din colecția Toamnă 2013, accesorizată cu o pereche neagră de tocuri amețitoare, semnate Christian Louboutin.

După ce a pozat pentru fotografi, Stewart și-a scos pantofii din picioare și a continuat să meargă desculță, cu încălțămintea în mâini, către intrarea în clădire, unde urma să aibă loc premiera filmului BlacKkKlansman, regizată de Spike Lee.

kristen stewart picioarele goale festivalul de film de la cannes kristen stewart picioarele goale festivalul de film de la cannes kristen stewart picioarele goale festivalul de film de la cannes kristen stewart picioarele goale festivalul de film de la cannes

Kristien Stewart a ținut astfel să-și arate nemulțumirea cu privire la dress code-ul impus de organizatorii festivalului, care le interzice femeilor accesul la eveniment dacă nu poartă pantofi cu toc. Actrița a vorbit despre această politică și în trecut. „Lucrurile trebuie să se schimbe imediat. Dacă eu și un bărbat am sosi împreună pe covorul roșu și cineva m-ar opri să-mi spună că nu pot să intru pentru că nu port tocuri aș spune <<Nici prietenul meu nu poartă. El este nevoit să poarte tocuri?>> Ar trebui să fie valabil pentru ambele persoane. Pur și simplu nu poți să-mi ceri mie ceva, iar unui bărbat nu. Înțeleg dress code-ul black-tie, dar ar trebui să poți purta oricare dintre versiuni – cu sau fără pantofi cu toc“, a spus Kristen Stewart în 2016, într-un interviu acordat revistei Vanity Fair, în perioada în care a avut loc Festivalul de Film de la Cannes.

La sfârșitul săptămânii trecute, Kristen Stewart, alături de alte 81 de actrițe, regizoare, scenariste și producătoare, a participat la un protest pe covorul roșu de la Cannes. Femeile au atras atenţia asupra discriminării din lumea filmului și au cerut salarii egale cu cele ale bărbaților din breaslă.

Foto: Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro