Kim Kardashian West, despre sarcină, Kanye West și relația cu Caytlin Jenner

Da, îşi face în continuare selfie-uri şi îşi expune trupul voluptos. Dar în ultimele luni, în urma schimbărilor din viaţa sa – o nouă căsnicie, experiența de mamă, un tată vitreg care  a trecut printr-o operaţie de schimbare de sex – Kim Kardashian spune că a devenit „o persoană complet diferită“. Iar acum ne explică de ce.

Uriașele reflectoare din casa lui Kris Jenner sunt stinse acum. Kim Kardashian West și familia sa celebră nu filmează nimic în acest moment, iar atmosfera din casa unde au loc în mod frecvent filmările pentru Keeping Up With the Kardashians este acum neobișnuit de liniștită. Melanie Griffth, o prietenă apropiată a familiei, își face între timp apariția să o invite pe Kris la sushi, Kylie Jenner defilează prin casă într-o ținută sport, iar micuța North West, în vârstă de doi ani, se aude jucându-se într-o cameră alăturată. Kim Kardashian West pare pregătită pentru ședința foto din momentul în care pășește, cu pantofii ei Hermès, pe pardoseala în alb și negru de pe hol. Intră apoi în living și se așază cu grație pe o canapea din catifea, făcându-se confortabilă. „Salutare, eu sunt Kim“, spune ea delicat.

Felul în care s-a prezentat pare atât de ciudat, însă, în același timp, e adorabil. Cum ar putea cineva să nu o cunoască pe Kim Kardashian West, cu cele trei reality show-uri ale sale, cu cele șapte parfumuri, cu o mulțime de linii de haine și de produse de beauty, cu o carte de selfie-uri, cu faimoasele ei căsnicii și răsunătoarele divorțuri, cu cele 33 de milioane de followers pe Instagram și un posterior care sfidează gravitatea (imortalizat în toată splendoarea lui pe coperta revistei Paper)? De opt ani Kim este un adevărat simbol, un personaj omniprezent, cu o ambiție nemăsurată și un succes impresionant. Impactul ei este atât de mare încât a fost inclusă în topul Time al celor mai influenți 100 de oameni ai lumii, alături de personalități ca Papa Francisc.

Pentru cei care o critică, imaginea sa poate părea falsă și forțată, dar, când o vezi așezată pe canapeaua mamei sale, jucându-se cu un colier gravat de către Kanye West cu numele fiicei lor, Nori, îți dai seama că este o persoană obișnuită. Arată perfect așa, departe de toată drama reality show-ului ei sau de agitația din jur. Familia este prioritatea sa acum. La două săptămâni de la interviul nostru, chiar înainte ca revista să fie trimisă la tipografie, Kim a confirmat pentru GLAMOUR că ea și Kanye se pregătesc să devină din nou părinți: „Suntem în al nouălea cer“, spune ea. Așadar, crezi că știi totul despre Kim Kardashian West? Mai gândește-te o dată.

0715-GL-COVR02-01

GLAMOUR: S-au schimbat foarte multe lucruri în viața ta în ultimii ani. Simți că ești o persoană diferită acum?
Kim Kardashian West: Sunt o persoană complet diferită. Nu știu dacă sunt diferită pentru că m-am maturizat sau pentru că sunt împreună cu Kanye, iar el preferă intimitatea, cert este că acum încerc să fiu cât mai discretă cu putință. Adoram să fiu în centrul atenției. Dacă aveam o zi în care nu filmam, pur și simplu nu știam ce să fac. Acum îmi place să îmi petrec timpul cu familia mea atât de mult încât, dacă totul ar dispărea şi aş fi doar o simplă mamă, aș iubi o astfel de viață.

G: Ai devenit mamă, iar asta e o schimbare importantă.
K.K.W.:
Da, un copil chiar te schimbă. Treceam printr-un divorţ îngrozitor când am aflat că sunt însărcinată. Deşi ne cunoşteam de zece ani, eu şi Kanye eram împreună de numai şapte luni la momentul respectiv şi singurul meu gând era: „Nu pot face asta. Nu e momentul potrivit.“ Dar apoi mi-am dat seama că dacă am ajuns la treizeci şi ceva de ani şi nu sunt pregătită, nu voi fi pregătită niciodată. A fost cea mai importantă lecţie şi cea mai mare bucurie a vieţii mele.

G: Totuși o astfel de responsabilitate nu e tocmai uşoară.
K.K.W.:
Da, dar nici nu mă gândeam că va fi uşoară. Cea mai bună prietenă a mea mi-a spus: „Nu îţi vei mai aminti cum era viaţa ta înainte de ea, dar va fi în regulă.“ North m-a învăţat să am răbdare. Nu e nimic ce nu aş face pentru ea. Şi nu e nimic ce nu aş face pentru soţul meu. Ea ne-a impulsionat să fim cei mai buni părinţi şi cei mai buni soţi. Astăzi, North şi-a pus în picioare o pereche de pantofi Manolo de-ai mei şi a început să se plimbe prin cameră. I-am trimis filmuleţul cu ea lui Kanye şi el era ceva de genul: „Spune-i să se oprească! Nu are voie să crească, nu are voie să îţi poarte pantofii!“

G: Vei împlini 35 de ani în octombrie. Simți că acum îţi trăieşti viaţa exact aşa cum îţi doreşti?
K.K.W.:
Da. Evident, pe măsură ce te maturizezi, nu vei fi niciodată 100% mândru de fiecare decizie pe care o iei, dar este OK. Cred că atâta vreme cât înveţi din greşelile tale şi nu le repeţi, eşti pe calea cea bună.

G: Ai declarat de curând că nu te consideri un model din cauza anumitor decizii pe care le-ai luat.
K.K.W.:
Nu încerc să influenţez pe nimeni, nu vin și spun: „Fă ceea ce fac eu.“ Cred că e puţin pretenţios să zici: „Sunt un model de urmat.“ Nu aş spune asta niciodată şi nu mă consider aşa. Oare există lucruri pe care aş vrea să le șterg din trecutul meu? Nu ştiu dacă aş renunţa la lecţiile pe care le-am învăţat de-a lungul timpului. Da, sunt lucruri de care sunt ruşinată, prin care nu aș fi vrut să trec, dar dacă nu ar fi fost toate acele momente rele, aş fi fost cine sunt astăzi? Nu am de unde să știu.

0715-GL-WELL16-01

G: Coperta revistei Paper pe care apari a făcut ravagii pe Internet. Când te uiţi în urmă acum, ai vreun regret în privinţa ei?
K.K.W.:
Am adorat-o. Făceam poze pentru copertă, eu eram îmbrăcată într-o rochie şi aveam un pahar de şampanie. Dar fotograful Jean-Paul Goude mi-a arătat portofoliul său de lucrări când eram la machiaj şi am văzut-o pe Naomi Campbell dezbrăcată, atârnând de o frânghie – unul dintre cele mai tari pictoriale pe care le-am văzut vreodată. Aşa că i-am spus lui Jean: „Hei, nu trebuie să ne grăbim. Agentul meu încă nu e aici. Putem schimba conceptul. Dacă vrei să lucrăm mai mult, sunt aici.“ Când s-au întors ceilalţi, le-am zis: „Nu o să vă vină să credeţi ce am făcut!“ După shooting, am fost la cină cu mama şi Kanye, m-au întrebat cum a fost şi eu le-am răspuns: „Oh, bine.“ Nu le-am dezvăluit nimic. Apoi, când a apărut revista pe piaţă, mama m-a sunat ţipând: „De ce nu m-ai avertizat?!“ Devenise isterică, în timp ce eu eram ceva de genul: „Relaxează-te, e shooting-ul meu, e corpul meu, e viaţa mea.“

G: Dacă North ar vrea să facă un astfel de pictorial într-o bună zi, ai fi de acord?
K.K.W.:
Cred că aş fi de acord dacă ar fi realizat într-o manieră cool, artistică. Nu pot vorbi în numele lui Kanye – el înnebuneşte chiar şi când îmi probează ea pantofii.

G: De când ai o relație cu Kanye, stilul tău vestimentar s-a schimbat foarte mult. Cum ți-ai defini stilul actual?
K.K.W.:
Stilul meu obișnuia să fie unul drăguț și sexy, foarte colorat, foarte trendy. Când am început să ies cu Kanye, mi-a spus: „Iubito, ai atâtea perechi de pantofi cu tot felul de ținte și pietre prețioase, e prea mult. Pot să îmi aduc stilistul să îți facă ordine în dulap?“ Acum sunt îndrăgostită de acest stil sexy, dar puțin mai cuminte.

G: Trebuie să te întreb despre rochia ta de la MET Gala. Ai purtat una dintre primele creații ale lui Peter Dundas pentru Roberto Cavalli și ai fost superbă.
K.K.W.:
Oh, mulțumesc. Îmi amintesc că atunci când Peter mi-a adus rochia părea complet transparentă și eu mă gândeam: „Stai, nu înțeleg. E vreo parte acoperită la ea?“ A trebuit să facem tot felul de teste pentru poze din toate unghiurile. Creațiile Cavalli se potrivesc foarte bine femeilor cu forme, iar rochia a fost atât de frumoasă.

G: Ai filmat zece sezoane din Keeping Up With the Kardashians, iar ultimul pare să fie unul foarte personal. Ai avut câteva probleme legate de fertilitate și te-ai lăsat filmată inclusiv în timpul unei operații de examinare a uterului. Ți-ai spus vreodată: „Nu mă simt confortabil făcând asta“?
K.K.W.:
Foarte rar. Nu mi-am imaginat că voi fi atât de deschisă vizavi de problemele mele cu fertilitatea. Dar am cunoscut la cabinetul medicului meu persoane care se confruntau cu aceleași probleme ca și mine. Am zis să împărtășesc povestea mea, a fost una emoționantă. Un medic mi-a spus că va trebui să îmi îndepărteze uterul după ce voi avea încă un copil – mai puteam face doar unul. Altul mi-a zis: „Ar trebui să apelezi la o mamă surogat“, pe când celălalt era: „Oh, nu, vei fi bine.“ În cele din urmă l-am sunat pe doctorul meu care mi-a spus: „Știi ceva? Cred că vom trece peste asta.“ Au fost momente când am ieșit din cabinetul medicului plângând isteric și momente când credeam că totul va fi bine. Așteptarea în schimb a fost un adevărat carusel al emoțiilor.

0715-GL-WELL11-01

G: Vorbind despre rolul de mamă: cât de departe ai merge pentru a o proteja pe North de celebritate?
K.K.W.: Eu am ales această viață, dar North nu a făcut-o. Când s-a născut, mă rugam pur și simplu: „Sper să facă față acestei vieți.“ Dar este fiica noastră, știu că se va descurca. Când o scoatem afară, unde ne așteaptă sute de paparazzi, le spun acestora: „Hei, sunt cu cea mică. Vă rog să nu-mi spuneți nimic.“ Au fost chiar înțelegători. Când am dus-o la un curs de muzică, profesoara m-a întrebat dacă vreau să îi schimbe numele în clasă pentru ca nimeni să nu știe cine e. I-am spus: „Nu, pentru că nu vreau să crească și să ajungă să îmi spună: «Cine e Sarah? Toată lumea îmi spune Sarah.»“ Vreau să fie un copil obișnuit pe cât posibil. Dar, evident, va trebui să o învăț și să o îndrum cât mai bine.

G: Cum poți învăța pe cineva să facă față celebrității?
K.K.W.: Totul se învață pe parcurs. Când se difuzează la televizor o reclamă cu mine sau cu cineva din familie, iar ea strigă: „Mama!“, încerc să îi explic ce se întâmplă: „Uite, e mami. Sunt la o emisiune alături de Kourtney și Koko.“ Îi vorbesc despre asta când o pun în pat să doarmă și ne spunem rugăciunea. Când ieșim afară, are o față foarte serioasă în fața camerelor. Poate să râdă în hohote când suntem în mașină, dar apoi devine brusc serioasă. E atât de amuzantă. Imită atât de bine expresiile lui Kanye. Nici măcar nu le-a văzut pe toate – cum poate face asta? E clar că îl moștenește.

G: După ce s-a născut North, ai scris o postare pe blogul tău despre rasism. Ai spus că ai trăit niște incidente care te-au dezgustat profund. La ce te refereai?
K.K.W.:
Îmi amintesc că eram în avion, mă întorceam de la Viena, iar o femeie, care probabil băuse prea mult, a început să țipe că am un copil de culoare, spunând tot felul de lucruri nebunești. Iar la începutul zborului, înainte să înceapă să bea, m-a rugat să facem o poză. A fost atât de ciudat.

G: Foarte neplăcut. Ce ai de gând să faci pentru ca fiica ta și alți copii să nu crească trecând prin astfel de situații?
K.K.W.:
Îi voi învăța pe North și pe ceilalți copii că nu trebuie să judece oamenii după culoarea pielii lor. Eu am crescut într-o familie în care am știut asta de la bun început.

G: Cum arată o seară petrecută acasă pentru familia Kardashian West?
K.K.W.:
Suntem destul de obișnuiți. Într-o seară normală, fie gătesc eu, fie mâncăm un bol uriaș de cereale – acum ne plac mult cele de la Lucky Charms. Ne luăm păturile și ne uităm la un film pe canapea până adormim. În pijamale, fără machiaj. Sau îi fac un duș lui North, luăm cina, iar ea se culcă pe la opt, așa că eu și Kanye avem restul serii la dispoziție. La un moment dat ne-am uitat la un întreg sezon din Empire, iar apoi am trecut la True Blood.

G: Este căsnicia ta cu Kanye West diferită de celelalte două?
K.K.W.:
Absolut. Când m-am căsătorit prima dată eram o adolescentă, mă gândeam că părinții mă vor strânge de gât. Doar la asta mă gândeam, eram tânără și naivă. A doua oară… știi? Nici măcar nu pot să fac vreo comparație. Acum simt că sunt la egalitate cu soțul meu, că el e cel mai bun prieten al meu. Și cred că ne-a ajutat faptul că am fost prieteni atâta vreme și că ne cunoaștem de aproape zece ani.

G: Când ai apărut pentru prima dată pe coperta GLAMOUR (n.red.: coperta ediției americane a revistei GLAMOUR), în 2011, Kanye a fost prezent la shooting-ul foto, nu-i așa?
K.K.W.: Da, a fost.

G: Aveai vreo bănuială pe-atunci că el va deveni soțul și tatăl copilului tău?
K.K.W.:
La momentul respectiv, nu. Dar, când mă uit în urmă, îmi dau seama că el m-a sprijinit întotdeauna. Eram prieteni foarte buni, iar prima noastră întâlnire a decurs atât de bine.

G: Cum s-a transformat prietenia voastră într-o relație de dragoste?
K.K.W.:
Au fost și flirturi, așa că exista în mod evident o atracție între noi, dar la un moment dat am avut o revelație și m-am hotărât să acord o șansă acestei povești. Eram epuizată de toate problemele din viața mea. Trecusem printr-un divorț. Mă gândeam că acest bărbat nu m-a dezamăgit niciodată. Îmi demonstrase foarte clar că își dorește să fie cu mine. Am făcut greșeli care l-au rănit pe Kanye: m-am măritat, iar asta nu a fost o situație fericită pentru el. Singurul meu regret este că nu i-am acordat o șansă mai devreme. Aș fi fost scutită de toată acea suferință.

G: Tu și Kanye ați fost incluși în topul Time al celor mai influente persoane, alături de Laverne Cox (actriță și militantă pentru drepturile comunității LGBT) pe care am intervievat-o pentru GLAMOUR.
K.K.W.:
Oh, wow. Da, am cunoscut-o pentru prima dată la evenimentul celor de la Time.

0715-GL-COVR01-50

G: O mulțime dintre persoanele transsexuale cu care am vorbit au fost impresionate de interviul pe care Bruce (n.red.: Jenner, tatăl vitreg al lui Kim) i l-a acordat Dianei Sawyer. Cum vă simțiți acum că toată lumea știe adevărul despre Bruce?
K.K.W.: Este într-adevăr o ușurare. De mult timp lumea începuse să facă speculații despre el – și spun el pentru că momentan așa preferă. Când prietenii spuneau: „Bruce are manichiura făcută, ce se întâmplă?“, noi le ziceam: „Oh, se apropie Halloween-ul.“ Eram foarte protectori, nu știam ce să mai spunem.

G: Povestește-mi cum a fost când l-ai văzut prima dată pe Bruce în haine de femeie.
K.K.W.:
Ei bine, l-am surprins pe Bruce acasă la mama când aveam 21 de ani. Știam că este el pentru că auzisem zvonuri în urmă cu mulți ani. Mama și surorile mele erau în San Diego, în vizită la bunica. Am fugit și am dormit acasă la Kourtney. Eram isterică. Eu și Kourtney nu știam ce înseamnă asta. Ne uitam la episoade din Oprah și căutam pe Internet tot felul de informații. Bruce m-a sunat peste jumătate de oră și mi-a spus: „A fost foarte ciudat. Îmi pare rău. Te rog să nu mai spui nimănui despre asta.“ Așa că am păstrat secretul, ani de zile nu i-am spus nici mamei mele. Nu înțelegeam ce înseamnă să fii transsexual. Mă gândeam că pur și simplu se mai îmbracă în haine de femeie din când în când. Apoi, când aveam 30 de ani și m-am măritat, a stat de vorbă cu mine și mi-a explicat: „În mine se duce o luptă, mă încearcă tot felul de sentimente.“ Nu a spus niciodată că vrea să devină femeie, povestea asta e mai recentă.

G: Bruce a declarat că cel care te-a ajutat să accepți transformarea lui a fost Kanye.
K.K.W.:
Da. Kanye mi-a spus ceva de genul: „Îți dai seama cum e să nu te simți tu însăți? De ce să nu fie și el așa cum este cu adevărat? Dacă nu ești tu, ce îți mai rămâne?“ Și mi-am dat seama că are dreptate.

G: Bruce i-a spus Dianei Sawyer că, dintre toți copiii, tu ai acceptat cel mai bine ideea schimbării.
K.K.W.:
Am devenit mai apropiați după această experiență. Nu îmi place să joc golf sau să manevrez elicopterele cu telecomandă, iar lui îi plac aceste activități – mereu îi spun: „Ești ca un băiețel, pentru că îți plac lucrurile de băieți“ – însă îl sprijin, îl ascult și încerc să îl înțeleg. Acum am înțeles și relația dintre el și mama și motivul pentru care au divorțat.

G: Chiar i-ai spus lui Bruce: „Baby, va trebui să ne dai pe spate. Va trebui să arăți foarte bine“?
K.K.W.:
Nu chiar cu aceste cuvinte. I-am spus: „Dacă ai de gând să faci asta, nu ai voie să arăți dezastruos.“ Am fost la cumpărături, l-am îndrumat să își aleagă ținute glam. El trebuie să arate bine – sau ea trebuie să arate bine. Când el va deveni ea, ceea ce se va întâmpla foarte curând, o voi ajuta să aibă cel mai tare dressing, cel mai tare păr și să se simtă foarte bine în pielea sa. Știu că asta își dorește.

G: Ce sfat i-ai da unei familii care trece printr-o situație similară?
K.K.W.:
Este în regulă să resimtă pierderea, este în regulă să se enerveze și este în regulă să se bucure. Este OK să treacă prin mai multe faze emoționale până descoperă latura pozitivă a lucrurilor. Este o experiență personală. Reacția lui Khloe a fost mai dură pentru că ea a aflat de la terțe persoane că el se va schimba. A durut-o foarte tare să afle că omul pe care îl considera tatăl ei – s-au cunoscut când ea avea patru ani – va deveni altcineva. L-a pierdut pe tatăl nostru, Robert Kardashian, ea și soțul ei nu mai sunt împreună. Dar acum se descurcă grozav și îl susține pe Bruce necondiționat. Indiferent ce se întâmplă, noi îl iubim. Sunt atât de mândră de el pentru că a fost așa curajos. Știu că se simte bine pentru că întreaga familie îl sprijină. Îmi pare rău pentru oamenii care nu se bucură de aceeași susținere. Rata suicidului este foarte mare în rândul transsexualilor, iar acest lucru e trist. Nimeni nu ar trebui să se simtă singur.

G: Aș vrea să schimbăm puțin subiectul. Monica Lewinsky, Ashley Judd și multe alte femei militează pentru schimbarea atitudinii pe Internet. Monica a spus că există o criză de empatie în mediul online.
K.K.W.: Eu și Bruce chiar am urmărit-o împreună pe Monica Lewinsky la conferința TED, iar discursul ei ni s-a părut foarte puternic.

G: Ai experimentat și tu agresivitatea persoanelor din mediul online. Pe o scară de la 1 la 10, cât de rele sunt comentariile lor?
K.K.W.:
Pe o scară de la 1 la 10? 100. Sunt foarte, foarte răutăcioase. Odată am postat o fotografie cu North înfășurată într-un prosop, tocmai terminase lecția de înot și făcuse primul pas. A fost un moment foarte emoționant pentru mine ca mamă. Pe Instagram cineva mi-a scris: „Sper că se va îneca și va muri.“ Nu pot să cred că unii oameni au astfel de gânduri.

0715-GL-WELL15-01

G: Cum faci față unor astfel de comentarii?
K.K.W.:
Am devenit imună. După ce am trecut prin ultimul meu divorț, a fost atât de multă ură, oamenii scriau lucruri îngrozitoare, povești care nu erau adevărate. Au spus că m-am căsătorit doar de dragul televiziunii, că mariajul meu e fictiv. Serios acum. Nu aș face asta niciodată. Dacă era o căsnicie falsă, nu credeți că aș fi ales un bărbat pe care l-aș fi pus să garanteze că nu îmi va complica viața? Nu ar fi fost vorba de un contract? M-a durut mult să văd oameni care înainte erau drăguți cum se întorc împotriva mea. M-am mutat în casa mamei mele pentru patru luni ca să îmi revin. M-am schimbat. Apoi, cu Kanye, totul a funcționat exact așa cum ar fi trebuit. Acum sunt mai discretă. Dacă nu aș fi trecut prin acel divorț, nu aș fi devenit atât de puternică. A fost o lecție importantă.

G: Vorbind despre putere, la evenimentul Power of Women organizat de revista Variety ai spus un lucru foarte interesant: „În cinstea femeilor puternice: să le descoperim, să fim ca ele, să le creștem.“ Cum o vei crește pe North pentru a deveni o femeie puternică?
K.K.W.:
În această etapă, încerc să o învăț să aibă încredere în ea. De fiecare dată când cineva dorește să îi ofere ceva, îi spun: „Privește-l în ochi, North!“ Și o face, iar apoi spune: „Mulțumesc!“ Consider că să fii amabil și politicos înseamnă să fii puternic.

G: Pari foarte relaxată acum.
K.K.W.:
Cred că întotdeauna am fost. Oamenii care mă cunosc îmi spun: „Ești întotdeauna atât de calmă!“ Probabil par relaxată în comparație cu felul în care credeai că sunt.

G: Când GLAMOUR te-a intervievat ultima dată, erai în plin proces de divorț de Kris Humphries și te întrebai dacă povestea cu final fericit e doar în imaginația ta. Acum crezi că trăiești acea poveste?
K.K.W.:
Da. Ar fi trebuit să am așteptări chiar mai mari de atât, pentru că la povestea fericită am ajuns deja.

De Alex Morris, traducere și adaptare de Bianca Sterie, fotografii de Patrick Demarchelier, fashion editor: Jillian Davison.

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro