Kim Kardashian suferă de dismorfie corporală

Știm cu toții că Kim Kardashian își asumă orice risc atunci când vine vorba despre selfie-uri, deși de multe ori a fost criticată pentru pozele nud pe care aceasta le postează pe rețelele de socializare.

Deși corpul ei este admirat de sute de femei, se pare că vedeta nu este mulțumită de felul în care arată. Într-un episod din Keeping up with the KardashiansKim vorbește despre fotografiile făcute de paparazzi în care pe corpul vedetei se vedeau vergeturi. Aceasta a recunoscut faptul că a ajuns să fie obsedată de felul în care arată și acest lucru a început să o afecteze mintal.

,,Îți faci poze și oamenii pur și simplu critică modul în care arăți. Este ca și cum aș suferi de dismorfie corporală” a spus Kim.

Ce este dismorfia corporală

Tulburarea dismorfică corporală este o tulburare mintală, prin care o persoană are o idee obsesivă că nu arată bine și încearcă orice ca să ascundă defectele, care sunt doar în mintea acelei persoane. Această tulburare afectează 1 din 50 de persoane. Cauza tulburării este încă necunoscută, totuși se crede că factorii de mediu și presiunile externe contribuie la dezvoltarea acestei tulburări.

Având în vedere că vedeta se află mereu în atenția presei și este urmărită de milioane de oameni pe rețelele de socializare ( aproximativ 103 milioane de oameni o urmăresc pe Instagram) este posibil să sufere de această tulburare.

Foto: Hepta

 

erika
erika.chivu@ringier.ro