Kim Kardashian: “Gripa poate fi o dietă uimitoare”

Kim Kardashian a postat recent pe contul său de Twitter că gripa a ajutat-o să slăbească. „Gripa poate fi o dietă uimitoare”, a scris aceasta, după care a postat două fotografii sexy, având la descriere „Gripa m-a făcut să arăt astfel”. Persoanele care o urmăresc, nu au avut, însă, o reacție foarte bună.

În primul rând, cu gripa nu-i de joacă. Mii de oamenii mor în fiecare an din această cauză, potrivit CDC. În plus de asta, nu este recomandată slăbirea bruscă și prin metode nesănătoase.

Gripa nu este o dietă, ci o boală periculoasă. Chiar dacă nu pare atât de gravă, între 12.000 și 56.000 de oameni mor anual de gripă. „Sunt cazuri în care adulți și copii sănătoși mor doar din cauza unei gripe”, a declarat David Beuther, medic pulmonolog de la National Jewish Health.

Poți pierde câteva kilograme atunci când ai gripă, însă dacă slăbești foarte mult, nu este un semn bun. Motivul principal pentru care slăbești este deshidratarea. Pierderea unui număr mare de kilograme este un semn că boala se agravează, iar deshidratarea poate reduce tensiunea arterială sau poate complica problemele medicale deja existente, mărturisește Doctor Beuther.

În acest caz trebuie să bei mai multe lichide și să mergi la doctor. „Nu aș încuraja pe nimeni să vadă cât de multe kilograme poate pierde în timp ce suferă de vreo boală”, spune Beuther. Acesta a adăugat că dacă ar fi ceva ce trebuie făcut, este să pui kilograme în plus atunci când ai imunitatea scăzută.

Pierderea în greutate printr-o astfel de metodă nu numai că este nesănătoasă, ci este și dăunătoare. Claire Mysko de la National Eating Disorders Association explică faptul că tulburările de alimentație și alimentația dezorganizată sunt foarte des întâlnite și că este posibil ca o parte dintre urmăritorii lui Kardashian să se confrunte cu astfel de probleme.

Potrivit lui Mysko, pentru persoanele care prezintă aceste simptome, postările sau sfaturile celebrităților precum Kim Kardashian, legate de diete și metode de slăbit, pot întări obsesia de a scăpa cu orice preț de kilogramele în plus, obsesie devenită generală în cultura noastră care se învârte în jurul valorii de greutate.

Foto: Hepta

Silvia Damaschin
silviadamaschin96@gmail.com