Juliette Binoche va prezida juriul de la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2019

Juliette Binoche va prezida juriul de la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2019

Actrița de origine franceză și câștigătoarea premiului Oscar, Juliette Binoche, va prezida juriul celei de-a 69-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. 

Juliette Binoche este președinta juriului de la Berlinale 2019

Juliette Binoche este una dintre cele mai aclamate actrițe din întreaga lume. Binoche a captivat publicul și criticii în peste 70 de pelicule și a obținut numeroase premii și nominalizări, fiind prima actrița europeană care a primit onoruri la festivalurile de la Berlin, Veneția și Cannes.

„Sunt încântat că Juliette va fi președinta juriului internațional din 2019. Festivalul a legat o conexiune puternică cu ea și sunt foarte fericit că se va întoarce la Berlinale în această distinsă postură”, a declarat Dieter Kosslick, directorul festivalului Berlinale.

„Îți mulțumesc pentru această onoare colosală și pentru invitația de la participa la ultimul tău Berlinale, dragă Dieter, înseamnă enorm pentru mine! Abia aștept să întâlnesc întregul juriul și să îmi îndeplinesc sarcina cu bucurie și grijă”, a spus Juliette Binoche.

Juliette Binoche este câștigătoarea unui Urs de Argint Berlinale, unui premiu BAFTA și unui premiu Oscar în 1997 pentru rolul asistentei Hana din filmul „The English Patient” (1996, regia: Anthony Minghella).

De-a lungul carierei sale, Binoche a lucrat cu numeroși regizori și actori renumiți. În melodrama romantică „Chocolate” (2000, regia: Lasse Hallström) a făcut echipă excelentă cu Johnny Depp, iar în „Country Of My Skull” (2004 , John Boorman) a jucat alături de Samuel L. Jackson.

După rolul din 2008 din filmul „Shirin” semnat de Abbas Kiarostami, actrița a obținut premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Cannes cu rolul ei din „Copie conforme” (2010, regia: Abbas Kiarostami).

Cele mai recente apariții cinematografice ale lui Juliette Binoche sunt în lungmetrajele „High Life” (2018, regia: Claire Denis) și „Doubles vies” (2018, regia: Olivier Assayas).

Vezi care au fost câștigătorii de la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2018.

Foto: Northfoto

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com