Jimmy Kimmel nu va mentiona miscarile MeToo sau Times Up la Premiile Oscar 2018

Jimmy Kimmel nu va menționa #MeToo sau Time’s Up la Premiile Oscar 2018

De obicei, Jimmy Kimmel nu se ferește niciodată să abordeze subiectele care îl macină în emisiunea sa „Jimmy Kimmel Live!”, însă ca gazdă a ceremoniei premiilor Oscar 2018, acesta a ales să nu vorbească despre campaniile #MeToo și Time’s Up.

Jimmy Kimmel nu va aduce în discuție subiectele #MeToo și Time’s Up

Într-un interviu pentru ABC News oferit ieri, gazda show-ului „Jimmy Kimmel Live!” și gazdă pentru al doilea an consecutiv la Oscaruri, a mărturisit că nu plănuiește să menționeze campaniile #MeToo și Time’s Up în seara ceremoniei.

„Uite care e treaba: Show-ul acesta nu este despre a îi face pe oameni să își retrăiască experiențele de hărțuire sexuală. Este o ceremonie de premiere dedicată oamenilor care au visat întreaga lor viață să câștige un premiu Oscar” a spus Kimmel. „Ultimul lucru pe care vreau să îl fac este să stric această seară și să produc o atmosferă neplăcută pentru cei care sunt nominalizați fie pentru cea mai bună actriță în rol principal sau secundar, fie pentru cea mai bună regie” a mai adăugat el.

„Nu voi opri un comportament deviant prin glumele mele” a concluziat Jimmy Kimmel.

jimmy-kimmel-gazda-premii-oscar-2018

Părerile sunt împărțite

Pe de-o parte, poate părea plauzibilă motivația lui Kimmel. Adu-ți aminte când Seth Meyers a ținut acel monolog la Globurile de Aur în sprijinul mișcării împotriva hărțuirii sexuale. Eforturile sale au fost criticate aspru pe rețelele de socializare și nu numai că nu a impresionat publicul prin încercările sale de a glumi pe acest subiect, faptul că aceste glume au venit tocmai din partea unui bărbat alb – tiparul celor care au stârnit inițiativele #MeToo și Time’s Up – nu a ajutat deloc.

Pe de altă parte, refuzul lui Kimmel de a menționa măcar #MeToo și Time’s Up, ambele bucurându-se de vizibilitate din partea tuturor femeilor care vor se vor afla în sala Dolby Theatre duminica aceasta, va atrage cu siguranță un val de critici. Subiectul hărțuirii sexuale a fost și este pe buzele tuturor celor de la Hollywood și nu numai, încă de acum cinci luni când a luat amploare cazul Harvey Weinstein.

Decizia de a ignora această mișcare, în special în contextul Premiilor Oscar nu va fi primită prea bine și asta pe bună dreptate. Să fii gazda unui eveniment de amploarea Premiilor Oscar nu este cu siguranță pentru toată lumea. Nu ne rămâne decât să urmărim cum se vor derula lucrurile duminică noapte și cum le va manevra gazda ceremoniei, Jimmy Kimmel.

 

Foto: Northfoto, Hepta

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com