Jennifer Lawrence: prima poziție în topul celor mai bine plătite actrițe din lume

Conform revistei Forbes, actrița din Hunger Games a câștigat 52 de milioane de dolari (înainte de a plăti taxe) în ultimele 12 luni. Jennifer Lawrence a surclasat-o astfel pe Scarlett Johansson – aceasta a câștigat 35,5 milioane de dolari.

Melissa McCarthy se află pe poziția a treia în topul celor mai bine plătite actrițe. Datorită rolurilor din filmele Spy și Tammy, aceasta a acumulat, în ultimul an, venituri de nu mai puțin de 23 de milioane de dolari. Mellisa McCarthy este urmată de actrița de origine chineză, Fan Bingbing, care a câștigat, în ultimul an, 21 de milioane de dolari.  

În ciuda sumelor mari, acest top arată ce discrepanță există între veniturile câștigate de femei versus cele câștigate de bărbați la Hollywood. Suma totală a celor mai bine plătite actrițe din top însumează 281 de milioane de dolari, în timp ce suma totală a celor mai bine plătiți actori depășește 940 de milioane de dolari. Actrița care se află pe ultimul loc în top, Natalie Portman, a câștigat 6 milioane de dolari în ultimul an, în timp ce echivalentul masculin din listă a încasat 13 milioane de dolari.

Iată primele 10 dintre actrițele plătite cel mai bine: 

Jennifer Lawrence: 52 milioane de dolari

Scarlett Johansson: 35,5 milioane de dolari

Melissa McCarthy: 23 milioane de dolari

Fan Bingbing: 21 milioane de dolari

Jennifer Aniston: 16,5 milioane de dolari

Julia Roberts: 16 milioane de dolari

Angelina Jolie: 15 milioane de dolari

Reese Witherspoon: 15 milioane de dolari

Anne Hathaway: 12 milioane de dolari

Kristen Stewart: 12 milioane de dolari

Foto: Hepta

tofan.diana
tofan.diana@glamour.ro