Premiile Bafta Greta Gerwig

Greta Gerwig regretă că a lucrat cu Woody Allen

Pe 1 ianuarie mai bine de 300 de femei extraordinar de puternice din Hollywood au lansat o mișcare numită Time’s Up, al cărei scop este să încheie inegalitatea între sexe și hărțuirea sexuală la locul de muncă din toate industriile.  Time’s Up este cu siguranță un produs al scandalului ce-l are la centru pe Harvey Weinstein, în urma căruia zeci de femei celebre și-au mărturisit propriile povești. Pentru prima dată în istoria recentă se pare că supraviețuitorii acestor abuzuri își fac vocea auzită, iar cei care se fac vinovați de acuzații suportă consecințele. Actorilor li se retrag rolurile, distribuitorii sunt părăsiți de regizori, iar regizorii își pierd actorii. Printre aceștia, și Greta Gerwig regretă că a lucrat cu Woody Allen.

În 2014, fata lui Allen, Dylan Farrow, a scris o scrisoare deschisă pentru The New York Times, indicând faptul că a abuzat-o la 7 ani. Allen nu a fost niciodată acuzat de nimic, dar spune multe faptul că fiul său, Ronan Farrow, este de partea lui Dylan. „O cred pe sora mea”, scria el într-un articol pentru The Hollywood Reporter. (Ronan este și unul dintre jurnaliștii care a lucrat la povestea cu Weinstein) Acuzațiile lui Dylan au apărut prima dată în 1992 – și nimic nu s-a întâmplat până acum. De fapt, Allen își continuă în tihnă munca în calitate de regizor. Următoarele sale staruri sunt Selena Gomez, Elle Fanning și iubitul-festivalurilor de la momentul actual, Timothée Chalamet. De ce Allen încă mai lucrează în ciuda acestei schimbări din Hollywood?

Pentru un motiv sau altul, actori care au avut ceva de zis în demersul lor pentru susținerea Time’s Up… Kate Winslet, Blake Lively, Justin Timberlake – toți aceștia și mulți alții au făcut în trecut filme cu Allen. Câțiva chiar continuă să-l laude. Însă poate că acest moment va ajunge la final: regizorul filmului Lady Bird, Greta Gerwig, care a jucat în filmul To Rome With Love al lui Allen din 2012, a spus că regretă că a lucrat cu el și că nu se va mai întâmpla.

„Dacă știam ce știu acum, nu aș mai fi jucat în film.” a spus Gerwig. „Am crescut cu filmele lui, m-au format ca artist și nu pot schimba asta acum, dar pot face alte decizii în parcursul meu de-acum încolo.”

Această declarație vine după ce Gerwig a evitat întrebarea despre Allen la Globurile de Aur:

Eliza Nita
eliza.nitta@yahoo.com