Globurile de Aur 2018: toate momentele importante ale serii

Globurile de Aur 2018: toate momentele importante ale serii

Ediția din acest an a Globurilor de Aur a fost mai mult decât o gala de premiere: a fost începutul unei revoluții. Iată toate momentele importante ale serii.  

Despre ediția din acest an a Globurilor de Aur se va vorbi mai mult decât de obicei și aceasta pentru că femeile din industria de divertisment au luat poziție împotriva hărțuirii sexuale și a inechității de gen.

Totul a început pe covorul roșu, când actrițele și-au făcut apariția în ținute negre, purtând insigna Time’s Up, o organizație care vine în sprijinul persoanelor abuzate sexual. Vezi toate ținutele de pe covorul roșu de la Globurile de Aur 2018. Telespectatorii au purtat și ei negru și, conform canalului de televiziune E!,  același lucru s-a întâmplat și cu oamenii care au lucrat la acest eveniment.

Acest spectacol extraordinar de sprijin și solidaritate a continuat pe tot parcursul serii, care a inclus, de asemenea, discursuri puternice de la celebrități. Iată tot ce s-a întâmplat la Globurile de Aur 2018. Nu uita să vezi cine au fost câștigătorii serii.

Globurile de Aur 2018: toate momentele importante ale serii

Debra Messing a acuzat postul de televiziune E! pentru că nu dă salarii egale angajaților

„Am fost atât de șocată să aflu că E! nu crede că e bine să-și plătească prezentatoarele TV la fel de bine ca pe cei de gen masculin“, i-a spus Debra Messing Giulianei Rancic. Interviul ei a devenit imediat viral și a dat tonul pentru întreaga gală.

Același lucru l-a făcut și Eva Longoria

Într-un interviu acordat postului E!, actrița a vorbit despre organizația Time’s Up, care sprijină și echitatea între sexe și remunerarea egală și a amintit că jurnalista Catt Sandler și-a dat demisia de la acest post de televiziune ca urmare a diferențelor salariale.

Monologul lui Seth Meyers la deschiderea galei

În discursul de deschidere, gazda serii, Seth Meyers, a făcut referire la Harvey Weinstein, președintele Donald Trump și la recentul val de acuzații de hărțuire sexuală: „Suntem în 2018. Marijuana este, în cele din urmă permisă, iar hărțuirea sexuală este, în cele din urmă, nepremisă. Toată lumea din această sală a muncit foarte mult pentru a ajunge aici, dar este clar că femeile au muncit și mai mult“, a spus acesta.

Discursul lui Nicole Kidman

Nicole Kidman a primit premiul pentru cea mai bună actriță într-o miniserie, iar discursul ei de acceptare a trofeului a fost unul puternic. „Acest personaj pe care îl interpretez reprezintă centrul convorbirii noastre de acum: abuz. Cred că putem schimba asta“, a spus actrița.

Citatul lui Margaret Atwood citit de Elisabeth Moss

Moss a primit premiul pentru cea mai bună actriță într-un serial – dramă pentru rolul ei din The Handmaid’s Tale. Actrița a citit un citat al lui Margaret Atwood, scriitoarea romanului care a inspirat serialul. „Aceasta este pentru toate femeile care au venit înainte de [Atwood] și după [Atwood] și care au fost destul de curajose să vorbească despre inegalitate și nedreptate.“

Sterling K. Brown l-a lăudat pe Dan Fogelman pentru ca a scris un rol special pentru un bărbat de culoare

„Sunt văzut pentru cine sunt… și asta face să fie mult mai greu să fiu respins“, a spus Sterling K. Brown. Este primul actor de culoare care câștigă un Glob de Aur. 

Discursul Laurei Dern

„Îi îndemn pe toți să nu susținem doar supraviețuitorii, ci să îi și protejăm și să le oferim slujbe. Să îi învățăm pe copiii noștri să vorbească fără frica pedepsei“, a spus Laura Dern, când a acceptat trofeul pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar într-o miniserie.

Discursul lui Oprah

A fost punctul culminant al serii și a determinat publicul să o aclame în picioare nu o dată, ci de două ori. „Vreau ca toate fetele care se uită acum la gală, ca să știe că o zi nouă se află la orizont. Și când acea nouă zi va veni în sfârșit, va fi din cauza multor femei magnifice, multe dintre ele fiind chiar aici în această seară, și a unor bărbați fenomenali, care se luptă din greu pentru a deveni conducătorii care ne vor duce spre perioada în care nimeni nu va mai trebui să spună #MeToo.“

Discursul lui Reese Witherspoon

Big Little Lies a câștigat premiul pentru cea mai bună miniserie. Reese Witherspoon a acceptat trofeul: „toți cei care se simt reduși la tăcere – vă vedem, vă auzim și vă vom spune povestea.“

Natalie Portman a atras atenția că nu a fost nicio regizoare nominalizată

Actrița a prezentat premiul pentru Cel mai bun regizor și a atras atenția că nicio femeie nu a fost nominalizată la această categorie.

Foto:

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro