met gala in cifre blake lively

Gala Met în cifre: superlativele modei

André Leon Talley, editor al ediției americane a revistei Vogue consideră că Gala Met este Gala Super Bowl a modei. Și pe bună dreptate. Ce înseamnă Gala Met în cifre? Bilete care costă 30 de mii de dolari, bijuterii în valoare de 3.5 milioane de dolari și multe alte scoruri amețitoare.   

În această seară, la New York, va avea loc evenimentul cel mai important din calendarul anual al modei: Gala Met. Dacă anul trecut tema Galei Met a fost aleasă în cinstea lui Rei Kawabuko, anul acesta în schimb lucrurile vor lua o turnură și mai interesantă! Denumită Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination, expoziția va explora dialogul aparte dintre arta religioasă și piese spectaculoase de modă, de la icoane la iconic, de la picturi la piese din garderoba papală! Să ne așteptăm deci la ținute care mai de care mai spectaculoase și… controversate.

Cu o istorie de 70 de ani (a început în 1948 ca o cină unde invitații puteau participa cumpărând bilete în valoare de 50 de dolari), Met Gala este unul dintre cele mai celebre (şi exclusiviste) evenimente organizate în fiecare an în New York.

Gala Met în cifre

Vorbim de un eveniment exclusivist unde grandoarea este la ea acasă.
Chiar dacă primesc o invitație din partea Annei Wintour, redactor şef al ediţiei americane Vogue și cea care prezidează gala încă din 1995, celebritățile tot sunt nevoite să plătească biletul de intrare – o sumă astronomică. Și dacă participă la eveniment trebuie să se asigure că vor fi o apariție memorabilă, iar asta înseamnă ținute special create pentru ele și glam squads gata oricînd să intervină pentru un mic retuș. Iată cum arată Gala Met în cifre:

  • Anul acesta Gala Met sărbătorește 70 de ani
  • Deși pe covorul roșu vedem un număr limitat de vedete, lista de persoane prezente la eveniment este mult mai lungă. La Met Gala 2017 au fost 600 de invitați
  • Chiar dacă primești invitație la Gala Met trebuie să fii sigur că ești destul de bogat să o și onorezi – biletul de intrare costă aproximativ 30 de mii de dolari
  • De obicei brandurile sponsorizează evenimentul cumpărând locuri la masă, iar apoi invitând vedetele să participe la eveniment, scutindu-le astfel de plata biletului. O masă întreagă costă mai mult de un sfert de milion de dolari
  • Vedetele se pregătesc din timp pentru mult așteptatul eveniment cu tratamente faciațe și sedințe la SPA. În ziua cea mare au nevoie de multe ore pentru a se pregăti. Bella Hadid a spus că ei îi trebuie trei ore pentru a fi gata de Met Gala
  • În spatele ținutelor cu care se afișează celebritățile la Gala Met stau sute de ore de muncă. Rochia purtată de Blake Lively la Gala Met din 2016 a gata în 600 de ore de muncă.
met gala in cifre blake lively

Blake Lively la Gala Met din 2016

  • Deși Gala Met este cunoscută pentru afișarea celor mai spectaculoase ținute ale starurilor, evenimentul are un rol filantropic. Gala este organizată anual cu scopul de a strânge fonduri pentru celebrul Metropolitan Museum of Art. Şi îşi face foarte bine treaba! Anul trecut s-au strâns aproape 13.5 milioane de dolari.

Ediția din acest an a Galei Met va avea loc în această seară la New York. Gazdele evenimentului vor fi Amal Clooney, Rihanna și Donatella Versace.

De-a lungul vremii pe covorul roşu al MET Gala au defilat multe dintre rochiile care au intrat în istorie. Din 2004 şi până în ziua de astăzi am ales 10 dintre cele mai iconice apariţii ale tuturor timpurilor pe covorul roşu al Met Gala: fie că le-am adorat, fie că ne-au şocat cu toate ni s-au întipări în minte.

Iar dacă te-ai întrebat cum se simt vedetele să poarte astfel de ținute spectaculoase, află că nu este foarte ușor. Creaţiile elaborate de pe covorul roşu par adesea graţioase şi delicate. Am aflat însă (direct de la vedete!) că pentru a proba unele dintre ele ai nevoie de muşchi, efort şi un partener dornic să dea o mână de ajutor.

Foto: Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro