Festivalul de Film de la Cannes 2018 vedete covorul rosu

Festivalul de Film de la Cannes 2018: ce au purtat vedetele pe covorul roșu

S-a dat startul la o nouă ediție a Festivalului de Film de la Cannes! GLAMOUR te ține la curent cu tot ce se întâmplă în fiecare zi a festivalului. Stai cu ochii pe galeria foto: zilnic este updatată cu fotografii ale vedetelor de pe covorul roșu. 

Ieri a început cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes. Unele dintre cele mai mari staruri ale industriei mondiale a filmului și-au făcut apariția ieri pe covorul roșu pentru a vedea filmul Everybody Knows, care a deschis festivalul de pe Croazetă. Filmul regizat de Asghar Farhadi îi are în rolurile principale pe Javier Bardem și Penélope Cruz.

Ne așteaptă zece zile de festival în care ne așteptăm să vedem ținute superbe, petreceri pline de vedete și momente incredibile.

Cate Blanchett, președintele juriului, a urcat pe scenă seara trecută pentru a declara deschisă cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes. „Ca juriu, avem o sarcină care ne aduce bucurie – să ne deschidem inimile și mințile, să ne verificăm preconcepțiile, să lăsăm deoparte așteptările noastre și să trăim poveștile care ne vor fi spuse în cadrul festivalului”, a spus actrița.

Alături de Cate Blanchett, din juriu mai fac parte regizoarea și scriitoarea americană Ava DuVernay, actorul chinez Chang Chen, regizorul Robert Guédiguian, căntăreața Khadja Nin, actrița de origine franceză Léa Seydoux, actrița Kristen Stewart, regizorul canadian Denis Villeneuve și multi-premiatul regizor rus Andreï  Zvyagintsev. Benicio Del Toro va fi preşedintele juriului secţiunii Un certain regard.

Multe scandaluri și controverse au avut loc înainte de începerea acestei ediții a Festivalului de Film de la Cannes.

Organizatorii festivalului de film de la Cannes au anunțat recent că producţiile platformelor de streaming nu vor fi incluse în competiţia oficială, nefiind distribuite în cinematografele franceze. Într-un interviu oferit publicației Variety, Ted Sarandos, directorul de conținut Netflix, a declarat că în urma schimbării regulamentului, mesajul este unul destul de clar și că Netflix nu va participa în acest an.

După ce anul trecut Netflix a participat în competiția oficială cu două filme, Okja și The Meyerowitz Stories sindicate și proprietari de cinematografe din Franța au protestat față de includerea lor în competiție – și deși compania de streaming era dispusă să facă distribuția necesară, o lege din Franța interzice ca filmele lansate în cinematografe să poată fi vizionate în streaming mai devreme de 36 de luni de la difuzare.

Și nu doar filmele produse de Netflix lipsesc de la ediția de anul acesta, dar și selfie-urile pe covorul roșu. Thierry Fremaux, directorul artistic al festivalului a interzis selfie-urile, invocând atât motive de organizare cât și… estetice. Deși câțiva invitați au încercat să-și facă o fotografie pe covorul roșu, au fost reperați rapid de către persoanele de la securitate și li s-a interzis acest lucru.

Festivalul de Film de la Cannes 2018 selfie covorul rosu

Unii invitați au încercat să-și facă selfie-uri în ciuda interdicției

Problema inegalității de gen a primit extrem de multă atenție anul acesta la Hollywood, însă nu se poate spune același lucru și despre Festivalul de Film de la Cannes. Mulți s-au declarat nemulțumiți pentru că doar trei dintre cele 17 filme înscrise în competiția oficială de anul acesta sunt regizate de femei. Julianne Moore a încercat accentueze lucrurile pozitive, amințind ieri că majoritatea juriului de la Cannes este formată din femei: „Lucrurile se schimbă, în acest an juriul este format preponderent din femei și de aceea este un an minunat”.

Iată filmele care fac parte din selecția oficială a celei de-a 71-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes.

Cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes 2018 va avea loc între 8 și 19 mai. 

Intră în galeria foto pentru a vedea în ce ținute și-au făcut apariția vedetele pe covorul roșu al Festivalului de Film de la Cannes. Stai cu ochii pe glamour.ro pentru că vom updata zilnic galeria cu cele mai recente fotografii.

Foto: Hepta, Northfoto

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro