Emma Stone – De la un proiect în Power Point la nominalizari la Premiile Oscar

Emma Stone este un clişeu pentru celebra replică ,,living the American dream’’, un exemplu de copil talentat care a pornit de la zero şi a reuşit să devină una dintre cele mai aclamate actriţe de la Hollywood. Astfel, povestea personajului ,,Mia’’ nu este deloc departe de adevărata viaţa a lui Emma Stone.

Povestea lui Emma Stone începe în Arizona la vârsta de 11 ani când ea decide să înceapă să joace în piesele de teatru ale liceului, printre care putem menţiona şi piesa ,,Alice în Ţara Minunilor’’. Pentru că ştia că aceasta este cariera pe care doreşte să o urmeze, Emma renunţă la liceul catolic pe care îl urma şi se hotăreşte să îşi convingă părinţii să se mute la Los Angeles. Însă, ca orice decizie care necesită multă cercetare, Emma se hotăreşte să facă un Power Point pentru a le prezenta cel mai bine şansele sale părinţilor săi. Prezentarea sa s-a numit ,,,Project Hollywood’’ şi a avut ca şi coloană sonoră piesa ,,Hollywood’’ a lui Madonna.

Planul ei a reuşit perfect iar în 2004, la vârsta de 15, se mută alături de mama sa într-un apartament din Los Angeles. Urmează o perioadă grea pentru actriţă. Ea începe să meargă la castinguri şi pune accent pe vocea sa unică, care o puteau distinge de restul actorilor. Primul său proiecte de amploare îl are în 2004 când paricipă în reality show-yl VH1 ,,In Search of the New Partridge Family’’, unde câştigă premiul cel mare, un rol într-un sitcom inspirat din anii ’70. Totuşi serialul nu trece de episodul pilot.

Urmează apoi o perioadă în care are mai multe apariţii în seriale. Primul rol important pe care l-a pierdut a fost cel pentru serialul ,,Heroes’’(2006). Totuşi, un an mai târziu îşi face debutul în film cu ,,Superbad’’. Şi apoi, încet, încet cariera sa de la Hollywood începe să se contureze. Descoperă în galeria foto unele dintre cele mai importante roluri din cariera lui Emma Stone.

Foto: Hepta, Northfoto

Silvia Campeanu
silvia.cimpeanu@gmail.com