Emily Ratajkowski și Amy Schumer au fost arestate împreună la un protest pentru drepturile femeilor

Emily Ratajkowski și Amy Schumer au fost arestate împreună la un protest pentru drepturile femeilor

Emily Ratajkowski și Amy Schumer au fost arestate împreună la un protest pentru drepturile femeilor. Acestea au ieșit în stradă, joi după amiază, după ce judecătorul Brett Kavanaugh, acuzat de agresiune sexuală, candidat la Curtea Supremă a SUA, a obținut aviul comisiei Juridice a Senatului american.

Decizia Comisiei Juridică a Senatului Statelor Unite ale Americii de a oferi un vot favorabil candidatului Brett Kavanaugh pentru derularea procesului nominalizării la Curtea Supremă a SUA a stârnit revoltă în rândul femeilor din toată lumea. Kavanaugh, acuzat de multiple femei de agresiune sexuală, nu ar trebui să fie plasat într-o poziție de putere în stat, conform mesajului lui Emily Ratajkowski.

Emily Ratajkowski și Amy Schumer, arestate la protest

Emily Ratajkowski și Amy Schumber au fost arestate la protestul organiat joi în Washington D.C. O fotografie cu cele două fiind reținute a devenit virală pe Twitter, la scurt timp.

https://twitter.com/djlilelle/status/1047941290556571649

Ulterior, Emily a publicat pe Instagram o fotografie cu ea de la protest și a confirmat faptul că a fost arestată. „Astăzi am fost arestată când protestam nominalizarea Curții Supreme pentru Brett Kavanaugh, un bărbat care a fost acuzat de multiple femei de agresiune sexuală. Bărbații care rănesc femei nu mai pot fi plasați în poziții de putere. Confirmarea lui Kavanaugh ca judecător al Curții Supreme a Statelor Unite este un mesaj către femeile din această țară, că ele nu contează. Cer un guvern care ia la cunoștință, respectă și sprijină femeile, la fel cum sprijină și bărbații”, a scris fotomodelul, în descrierea imaginii.

Și Amy Schumer a publicat o serie de fotografii de la protest, printre care și unele în care apare alături de Emily Ratajkowski.

View this post on Instagram

This today, then #ERA

A post shared by @ amyschumer on

Înainte de protest, Amy a publicat și un mesaj. „Trebuie să ne ridicăm. Vreau să încurajez pe oricine și pe toată lumea să devină activist, indiferent că este cu o postare sau un marș sau o donație. Aceasta nu este o glumă. Veniți în Washington D.C. mâine și vineri. Veniți pentru surorile și fiicele și mamele voastre. Veniți! Vom continua să luptăm. Vă vedem, dr. Christine Blasey Ford și pe toți ceilalți care au spus adevărul indiferent ce s-ar fi întâmplat, vă mulțumim, vă iubim”, a scris actrița.

Amy a făcut referire la profesorul universitare Christine Blasey Ford, care, audiată în Comisia juridică din Senat, a afirmat că este „absolut” sigură de identitatea celui care a agresat-o, făcând referire la judecătorul Brett Kavanaugh. Blasey Ford a relatat că acesta și unul dintre prietenii lui ar fi încercat să o violeze la o petrecere între adolescenți cu mult timp în urmă, în anii ’80. Deși profesorul a povestit totul cu lux de amănunte, judecătorul Brett Kavanaugh a afirmat ulterior că nu își va retrage candidatura pentru Curtea Supremă.

Foto: Twitter @emrata

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com