Ellen Pompeo, criticată pentru că a vorbit public despre salariul ei

Ellen Pompeo, criticată pentru că a vorbit public despre salariul ei

La începutul anului, actrița Ellen Pompeo a vorbit public într-un interviu pentru The Hollywood Reporter despre negocierile pe care le-a făcut în vederea obținerii salariului de 20 de milioane de dolari pentru rolul ei din serialul „Grey’s Anatomy”. În vreme ce a fost aplaudată și apreciată pe Twitter, actrița a mărturisit că s-a lovit și de critici în anumite zone după ce a făcut acest lucru.

Ellen Pompeo a fost criticată pentru că a vorbit public despre salariul ei de 20 de milioane de dolari

„Am 48 de ani acum, așa că am ajuns în sfârșit în poziția în care este în regulă să cer ceea ce merit, lucru care vine odată cu vârsta”, mărturisea Pompeo la începutul anului. „Este serialul meu, eu sunt numărul unu”.

Ellen Pompeo s-a bucurat atunci de aprecieri pentru curajul de care a dat dovadă și pentru faptul că își cunoaște adevărata valoare. Cu toate acestea, actrița a recunoscut că prejudecățile în privința diferenței dintre bărbați și femei i-au îngreunat întregul proces de a vorbi despre salariul ei. „A fost puțin complicat pentru că în mod normal nimeni nu vorbește despre bani sau despre salariul pe care îl primește. Pe de altă parte, este de admirat atunci când un atlet o face, așa că acesta a fost exact motivul pentru care m-am decis să o fac și eu”, a explicat ea săptămâna aceasta pentru Entertainment Tonight. „M-am lovit însă de critici din diverse zone pentru că am procedat astfel. E ok, pot să încasez câteva lovituri, îmi voi reveni imediat.”

Actrița spune că nu regretă nimic legat de felul în care a manevrat marele anunț, iar asta în mare parte pentru că a servit ca sursă de inspirație pentru alte femei. „A fost incredibil faptul că alte femei s-au încărcat la rândul lor cu putere și energie în urma acestui lucru. Foarte multe femei m-au abordat și m-au îmbrățișat, mi-au mulțumit pentru îndrăzneala mea și curajul de a cere acest lucru și de a povesti despre întreaga mea aventură, cât și despre lipsurile de care m-am lovit, dar și succesul – pentru toate acestea, pot spune că a meritat”, a mai adăugat Ellen Pompeo.

Chiar și așa, aceasta nu a fost singura controversă din jurul salariului actriței. La scurt timp după anunțul ei, a fost nevoită să pună stop zvonurilor conform cărora salariul ei a dus la plecarea colegelor ei de platou, Jessica Capshaw și Sarah Drew.

„Nu este în niciun caz adevărat. De-a lungul a 14 sezoane te lovești de anumite probleme. Una dintre aceste probleme este faptul că scenariștilor le vine din ce în ce mai greu să creeze noi povești pentru toate personajele serialului. Avem 16 personaje care apar în mod constant în serial și este întotdeauna greu să ne luăm rămas bun de la acești oameni, oricare ar fi motivul. Fie că vor ei să plece, fie că nu, acest lucru nu face ca situația să fie mai ușoară” a spus Pompeo într-un interviu cu Ellen DeGeneres.

Foto: Hepta

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com