janelle-monae-discurs-emotionant-premii-grammy-2018

Discursul emoționant pe care l-a ținut Janelle Monae la Grammy 2018

Janelle Monae a fost una dintre vedetele care au purtat trandafirul alb în semn de susținere a mișcării Time’s Up și #MeToo. În deschiderea momentului susținut de Kesha, Monae a ținut un discurs emoționant și a invitat întreaga industrie muzicală să se alăture valului de schimbare mult așteptat.

„Sunt mândră să îmi arăt solidaritatea, nu doar ca artist, ci și ca femeie tânără, față de surorile mele din această încăpere care formează industria muzicală – artiști, scriitori, asistenți, publiciști, directori generali, producători, ingineri și femei din toate sectoarele industriei” a spus Monae.

„Suntem totodată fiice, soții, mame, surori și ființe umane. Venim cu gânduri bune, dar suntem puse pe treabă” a mai adăugat ea.

„Tuturor celor care vor îndrăzni să încerce să ne reducă la tăcere, le spun două cuvinte: Time’s Up. Spunem asta pentru discriminare, hărțuire de toate felurile, abuz de putere și lipsa egalității.” a continuat Monae.

janelle-monae-discurs-emotionant-premii-grammy-2018

„Aceste lucruri nu se întâmplă doar la Hollywood sau în Washington, se întâmplă chiar aici în industria aceasta. Așa cum avem puterea de a da formă culturii, avem de asemenea puterea de a opri genul de cultură care nu aduce niciun fel de beneficiu. Așa că este timpul să lucrăm împreună, femei și bărbați, ca o industrie muzicală unită și dedicată să creeze mai multe spații de lucru sigure, salarii egale și șanse pentru toate femeile.”

Mesajul ei a fost continuat de către cântăreața Kesha, care a adus la lacrimi întregul public din Madison Square Garden cu piesa ei „Praying”, cântată în compania mai multor artiste și a unui cor imens.

 

Foto: Hepta

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com