fiice Prințul Harry Meghan Markle nu vor moșteni titlul nobiliar

De ce viitoarele fiice ale Prințului Harry și ale lui Meghan Markle nu vor moșteni titlul lor nobiliar?

După nunta cu Prințul Harry, Meghan Markle a devenit Ducesa de Sussex. Dacă ea și soțul ei vor avea fete, acestea nu vor moșteni titlul lor nobiliar. Iată de ce. 

Cu doar câteva ore înainte de nunta regală, Palatul Kensington a anunțat că Regina Elisabeta le-a oferit Prințului Harry și lui Meghan Markle titlurile oficiale: Ducele și Ducesa de Sussex. Ducele este cea mai înaltă titulatură a nobilimii britanice, având un rang mai mare decât Marchizul. Pe lângă titlul de Duce, Prințul Harry mare are două titluri adiționale – el este de asemenea Conte de Dumbarton și Baron de Kilkeel. Meghan Markle este prima persoană care are titlul de Ducesă de Sussex.

Dacă Prințul Harry și Meghan Markle vor deveni părinții unui băiat, acesta va moșteni ducatul și titlul tatălui său. Acest lucru se va întâmpla chiar dacă băiatul ar avea surori mai mari. În schimb, dacă Harry și Meghan vor avea numai fete, ele nu vor moșteni titlul nobiliar al părinților.

De ce viitoarele fiice ale Prințului Harry și ale lui Meghan Markle nu vor moșteni titlul lor nobiliar?

Legea succesiunii la tronul Marii Britanii a fost schimbată în 2013, fiind bazată acum după ordinea nașterii, nu după sex. Asta înseamnă că Prințesa Charlotte, cel de-al doilea copil al Ducelui și Ducesei de Cambridge este a treia în ordinea succesiunii la tron, după Prințul William și fratele ei mai mare, Prințul George. În sistemul nobilimii însă, titlul este dat mai departe doar moștenitorilor de sex masculin.

Copii Prințului Harry și ai lui Meghan Markle for purta titlul de Lord și Lady, și nu vor fi Prinț sau Prințesă. Acest lucru se poate schimba doar cu voia Reginei, cum s-a întâmplat și în cazul copiilor Prințului William. Fiul lui cel mare a primit titlul de Alteța Sa Regală Prințul George de Cambridge, dar Prințesa Charlotte nu a avut inițial această titulatură.

Cu toate acestea, este posibil ca lucrurile să se schimbe în viitor. Grupul Daughters’ Rights (n.red.: Drepturile Fiicelor) fac lobby pentru schimbarea legii, pentru a permite și fiicelor să moștenească titlul părinților. Unul din exemplele pe care grupul îl dă este cel al Baronului de Braybrooke care a murit anul trecut. Acesta avea opt fiice, dar niciun fiu așa că niciuna din ele nu au putut moșteni titulatura sau proprietatea Audley Estate din Essex.

Foto: Hepta

 

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro