Citește discursul lui Gal Gadot despre egalitate de la Critics' Choice Award

Citește discursul lui Gal Gadot despre egalitate de la Critics’ Choice Award

Seara trecută la Critics’ Choice Awards, lui Gal Gadot i-a fost acordat premiul #SeeHer ca recunoaștere a impactului pe care l-a avut cu cariera sa – în special rolul lui Wonder Woman – asupra schimbării stereotipurilor și felul important în care sunt portretizate femeile în industria divertismentului. Citește discursul lui Gal Gadot despre egalitate de la Critics’ Choice Award mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=PD-hA8hYVGo

Pe parcursul carierei mele, mi s-a cerut să descriu rolul visurilor mele. Mi-a fost clar de la bun început că vreau să interpretez o femeie puternică și independentă – una adevărată. Soarta face că, ulterior, am fost distribuită în rolul lui Wonder Woman, iar toate calitățile pe care le căutam, le-am găsit la ea. Are o inimă mare, e puternică, plină de compasiune și iertare față de cei care-i greșesc. Vede greșelile care trebuiesc îndreptate; acționează când toți cei din jurul ei nu fac nimic. Cere atenția lumii. Făcând asta, stabilește un exemplu pozitiv pentru umanitate.

Wonder Woman se chinuie cu propriile ei speranțe și probleme în dragoste, e derutată, nesigură și nu e perfectă. Asta o face reală. O voiam ca pe ceva universal, o inspirație pentru toți oamenii din întreaga lume, iar planul nostru a fost să nu ne concentrăm pe faptul că e femeie.

Întregul procesul din spatele acestui film m-a inspirat, și sper că am reușit să-i inspirăm și pe alții. Spre exemplu, atunci când am început să joc, nu existau multe filme cu protagoniste feminine, și chiar mai puține femei-regizor. În anul care tocmai a trecut, trei dintre filmele cu cele mai multe încasări au personaje principale feminine, iar unul dintre ele a fost regizat de minunata Patty Jenkins. Mai sunt alte opt filme în top 100 regizate de femei. Așa că deși există un progres, mai avem mult de parcurs.

Patty tocmai ce mi-a spus o gumă. Mi-a zis că altcineva i-a spus cum un băiețel de trei ani a văzut filmul, iar când s-a terminat, băiatul a zis: „când mă fac mare, vreau să fiu o femeie!” Așa că în calitate de artiști, de regizori, consider că slujba noastră nu este numai să distrăm, ci datoria noastră este să inspirăm și să educăm către ceva care duce la iubire și respect.

În ultimele săptămâni și luni, am fost martori la o mișcare în industria și societatea noastră, și vreau să împart acest premiu cu toate femeile și toți bărbații care susțin ceea ce este drept: susținerea celor care nu pot să vorbească în numele lor. Promisiunea și angajamentul meu față de voi toți este că nu voi fi redusă la tăcere, și că vom continua: ne vom uni pentru a progresa, ne vom uni pentru egalitate.

Foto: Hepta

Eliza Nita
eliza.nitta@yahoo.com