Christine Blasey Ford se află pe coperta revistei TIME

Christine Blasey Ford se află pe coperta revistei TIME

Christine Blasey Ford este reprezentată pe coperta revistei TIME de această săptămână, nu printr-o fotografie, ci printr-o ilustrație a imaginii ei în timp ce depune jurământul, obținută din suma cuvintelor și expresiilor pe care aceasta le-a folosit în cursul mărturiei ei de la Comisia Juridică SUA.

Christine Blasey Ford l-a acuzat pe Brett Kavanaugh că a agresat-o sexual la o petrecere în anul 1982. Ulterior a apărut şi o a doua acuzatoare a lui Kavanaugh, pentru fapte petrecute în studenţie, însă acesta a negat toate acuzaţiile.

Săptămâna trecută, Ford a vorbit în detaliu despre acuzația de hărțuire sexuală împotriva lui Brett Kavanaugh, în timpul audierii televizate de la Comisia Juridică a Senatului Statelor Unite.

Ilustrația de pe coperta revistei TIME poartă semnătura artistului John Mavroudis. Acesta a scris fiecare literă și expresie și a declarat pentru TIME că întregul proces poate fi privit ca „un mozaic în care posibilitățile sunt infinite”.

„Citatele referitoare la amintirile lui Christine Blasey Ford le-am așezat în dreptul frunții ei, iar pe cele prin care își declară dorința de a ajuta, i le-am așezat în zona palmei”, a mai povestit John Mavroudis pentru TIME.

„Sunt terifiată” și „agonie zilnică” sunt câteva dintre citatele de pe fruntea lui Christine Ford, iar pe mâna ei, Mavroudis a adăugat „experiență traumatizantă”, „atacuri la propria persoană și încălcare a dreptului la viață privată”, „hărțuire constantă și amenințări cu moartea”.

Decizia Comisiei Juridică a Senatului Statelor Unite ale Americii de a oferi un vot favorabil candidatului Brett Kavanaugh pentru derularea procesului nominalizării la Curtea Supremă a SUA a stârnit revoltă în rândul femeilor din toată lumea. Kavanaugh, acuzat de multiple femei de agresiune sexuală, nu ar trebui să fie plasat într-o poziție de putere în stat, conform mesajului lui Emily Ratajkowski.

Emily Ratajkowski și Amy Schumer au fost arestate la protest.

Foto: Northfoto

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com