Chrissy Teigen vorbește pentru prima dată despre depresia postpartum

Chrissy Teigen vorbește pentru prima dată despre lupta ei cu depresia postpartum

Ne place Chrissy Teigen! Își susține părerile sus și tare, nu îi este teamă să se auto ironizeze și vorbește mereu deschis despre problemele prin care trece. Împreună cu John Legend formează unul din cele mai frumoase cupluri. Iată doar 10 motive pentru care cei doi sunt cel mai drăguț cuplu

Cu toate acestea, este ceva despre care Chrissy nu a vorbit până acum: anul trecut, după ce a născut-o pe Luna, ea s-a confruntat cu depresia postpartum. Într-un eseu scris de ea pentru ediția americană a revistei Glamour, soția lui John Legend, care este mereu zâmbitoare și pusă pe șotii, admite că în sufletul ei se dădea o luptă.

La început, modelul a fost foarte nefericit pentru că locuia la un hotel cât timp casa ei era renovată, dar chiar și după ce s-a mutat cu familia înapoi, ceva nu era în regulă: „era diferit față de cum era înainte. Era greu să ma dau jos din pat. Mă dureau spatele, umerii, chiar și încheieturile. Nu aveam poftă de mâncare. Treceau și două zile fără să mănânc ceva și știți și voi cât de importantă este mâncarea pentru mine.“

Vedeta a început să se certe cu toată lumea, inclusiv cu cei apropiați, iar apoi sfârșea în lacrimi: „Nu puteam să îmi dau seama de ce sunt nefericită“, spune Chrissy Teigen. „Am dat vina pe oboseală și m-am gândit că nu mai sunt o persoană amuzantă. M-am gândit că nu sunt făcută pentru a fi mamă.“ În cele din urmă, Chrissy nu a mai ieșit din casă. „Nu puteam să îmi adun energia nici pentru a urca scările să mă duc în dormitor. John dormea pe canapea cu mine, câteodată chiar și patru nopți la rând. Plângeam mult, cu totul spontan“, mărturisește modelul de 31 de ani.

Pe lângă tristeațea copleșitoare cu care se confrunta, Teigen avea și dureri fizice mari. Medicii i-au spus că ar putea avea o infecție la rinichi sau artrită reumatoidă. Din fericire s-a dovedit că niciunul dintre diagnostice nu era real. Suferința ei era cauzată de depresia postpartum și de anxietate. Având această explicație, Chrissy a vorbit deschis cu cei dragi spunându-le care este cauza schimbării ei. Apoi a început să ia antidepresive, care au ajutat-o.

„Nu am crezut niciodată că mi s-ar putea întâmpla asta. Am o viață grozavă, am parte de tot sprijinul de care am nevoie: John, mama mea, care locuiește cu noi, o bonă. Dar depresia postpartum nu face discriminări. Nu am putut să o controlez. De aceea mi-a luat atât de mult timp să vorbesc despre ea: am crezut că sunt egoistă și mi s-a părut ciudat să spun că mă lupt cu asta. Câteodată încă mă mai lupt cu ea“, a mărturisit modelul.

Foto: Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro