Ce titlu regal va primi Kate Middleton când Prințul William va ajunge Rege

Ce titlu regal va primi Kate Middleton când Prințul William va ajunge Rege

Chiar dacă au trecut șapte ani de la legendarul sărut (pe care l-au văzut 2 miliarde de oameni!), încă suntem fermecate de povestea de dragoste dintre Kate Middleton și Prințul William. Dar ce se va întâmpla când Prințul William va ajunge Rege? Se pare că Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, va primi și ea un nou titlu regal.

Noul titlu regal pe care îl va avea Kate Middleton când Prințul William va ajunge Rege

Dacă titlul de Ducesă nu era de ajuns, Kate Middleton va primi un nou titlu regal odată ce soțul ei va deveni Rege. Astfel, Ducesa va fi numită Regină-consoartă (Queen Consort). Regina-consoartă are același statut și rang social ca soțul său și este echivalentul feminin al titulaturii monarhale masculine, deși din punct de vedere istoric, nu are aceleași puteri politice și militare ca ale Regelui.

Astfel, Kate Middleton va fi numită Regină-consoartă și se va bucura de propria versiune, mai puțin pretențioasă, a ceremoniei de încoronare.

Website-ul regal oficial citează: „Cu excepția cazului în care este decis altfel, Regina-consoară este încoronată în același timp cu Regele, însă printr-o ceremonie mai simplă. Dacă noul monarh este Regină, atunci consortul ei nu va fi încoronat sau binecuvântat la ceremonia de încoronare.”

Dacă rolurile se inversează și o nouă Regină este încoronată, atunci soțul ei nu devine automat Rege, lucru pe care probabil că îl știai deja dacă și tu urmărești cu interes serialul The Crown.

Foto: Hepta

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com