Cate Blanchett va prezida juriul Festivalului de Film de la Cannes 2018

Cate Blanchett va prezida juriul Festivalului de Film de la Cannes 2018

Juriul Festivalului de Film de la Cannes 2018 va fi prezidat de actrița Cate Blanchett, au anunțat organizatorii.

Actrița, care a câștigat două premii Oscar, a participat în repetate rânduri la Festivalul de Film de la Cannes, însă iată că anul acesta a venit rândul ei să fie președinte al juriului.

„Am fost la Cannes în multe roluri de-a lungul anilor: ca actriță, producător, în cadrul pieței, al Galei și al competiției, însă niciodată pur și simplu pentru plăcerea de a urmări abundența de filme pe care acest festival le găzduiește”, a declarat Cate, potrivit The Playlist.

„Sunt onorată să am privilegiul și responsabilitatea de a prezida juriul acestei ediții. Festivalul joacă un rol central în aducerea laolaltă a lumii pentru a celebra povestea, această străduință ciudată și vitală pe care o împărtășesc, înțeleg și doresc toți oamenii”, a mai declarat actrița, despre experiența de a prezida juriul Festivalului de Film de la Cannes 2018.

„Suntem încântați să primim un artist atât de rar și unic, ale cărui convingeri și talent îmbogățesc atât ecranele, cât și scena. Conversațiile noastre din această toamnă ne-au făcut să realizăm că [Cate Blanchett] va fi un președinte devotat, o femeie pasionată și un spectator cu inimă mare”, au notat Pierre Lescure, Președinte al Festivalul de Film de la Cannes, și Thierry Frémaux, Delegat General.

Blanchett va prelua ștafeta de la Pedro Almodovar, care a prezidat anul trecut juriul Festivalului de Film de la Cannes. Cel mai recent, actrița a participat la eveniment în calitate de personaj principal al ilmului lui Todd Haynes, „Carol” (2015). Din cauza prezenței sale din fruntea juriului, este foarte posibil ca unul dintre filmele în care urmează să apară în curând, „Ocean’s 8”, să fie omis din competiție.

Juriul Festivalului de Film de la Cannes 2018 se va reuni anul acesta pentru cea de-a 71-a ediție. Evenimentul va avea loc între 8 și 19 mai.

Foto: Northfoto

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com