Cât a costat nunta Prințului Harry cu Meghan Markle

Cât a costat nunta Prințului Harry cu Meghan Markle?

Nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni că nunta Prințului Harry cu Meghan Markle a costat o groază de bani. Însă după multe speculații, suma exactă a fost dezvăluită. Pregătește-te să fii uimită!

Nunta Prințului Harry cu Meghan Markle a avut loc în luna mai, dar abia acum am aflat care a fost suma cheltuită pentru organizarea întregului eveniment.

Conform publicației Express, suma totală cheltuită cu nunta Prințului Harry a fost 32 de milioane de lire sterline, adică aproape 42 de milioane de dolari. Mare parte din sumă (aproape 30 de milioane de lire sterline) s-a dus pe măsurile de securitate, ceea ce e de înțeles. Un miliard de lire sterline a fost alocat consiliului din Windsor și Maidenhead pentru „supervizori, bariere de control ale mulțimii, ecrane mari, eliminarea deșeurilor și costuri asociate“, pentru ca toată mulțimea prezentă să poată avea parte de o experiență bună. 232 de mii de lire sterline s-au dus pentru transmisiunea în direct din interiorul Capelei St. George, unde a avut loc ceremonia religioasă.

Pe lângă aceste sume s-au mai plătit 3.875 de lire sterline, costuri de transport ale staff-ului și 2.907 lire pentru acreditări. Departamentul de Cultură, Digital, Media și Sport al guvernului a cheltuit aproape un 1.5 milioane de lire sterline pe „steaguri, bannere, ecrane imense, bariere de control ale mulțimii și eliminarea deșeurilor.“

Publicația Express estimează că rochia de mireasă a lui Meghan Markle, creată de Claire Waight Keller, designerul Givenchy, ar fi costat în jur de 390 de mii de lire sterline (508 mii de dolari). Se zvonește că rochia de mireasă purtată de Kate Middleton în 2011, la nunta cu Prințul William ar fi costat mai puțin, doar 250 de mii de lire sterline.

Trăgând linie, se pare că nunta Prințului Harry a fost cu 8 milioane de dolari mai scumpă decât nunta fratelui său, Prințul William.

Foto: Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro