uniforma militara printul harry nunta

Care este semnificația uniformei militare pe care Prințul Harry a purtat-o la nuntă?

La nunta cu Meghan Markle, Prințul Harry și-a făcut apariția în uniforma cavaleriei britanice. Iată care este semnificația din spatele ținutei alese de noul Duce de Sussex.  

Prințul Harry a sosit la Capela Sf. George de pe domeniul Castelului Windsor împreună cu cavalerul de onoare, Prințul William. Mirele, care a servit zece ani în Forțele Armate Britanice, și-a făcut apariția într-o uniformă de căpitan, albastru închis, croită de Dege & Skinner pe Savile Row.

Redingota purtată de mire avea detalii albastre din piele de căprioară și împretiturile specifice regimentului. Pe epoleți, erau brodate coroane aurii ale Statului Major.

De asemenea, Prințul Harry a purtat pe uniformă patru medalii: una care reprezintă decorația primită de Harry în 2015, de Cavaler Comandor al Ordinului Regal Victorian, una pentru lupta din Afganistan, una pentru Jubileul de Aur al Reginei Elisabeta și cea din urmă pentru Jubileul de Diamant al Reginei.

Înainte de ziua cea mare existau numeroase zvonuri cu privire la ținuta Prințului Harry. Toată lumea se întreba dacă acesta va purta o uniformă militară, precum și Prințul William a purtat la nunta sa, sau va alege un costum modern sau un frac, cum a purtat la ședința foto de logodnă.

La nunta fratelui său mai mare, Prințul Harry, care a fost cavalerul de onoare, a ales tot o uniformă militară rezervată căpitanilor Blues and Royals, un regiment de cavalerie al Armatei Britanice. Pentru portretul de logodnă, Prințul Harry a purtat un costum al brandului englezesc Gieves & Hawkes, care are o istorie lungă de colaborare cu familia regală britanică.

Iată ce rochie a purtat Meghan Markle pentru nunta cu Prințul Harry. 

Vezi și primele imagini de la nunta celor doi.

Cu doar câteva ore înainte de nunta regală, Regina Elisabeta le-a oferit Prințului Harry și lui Meghan Markle titlurile oficiale. De acum încolo, ei vor fi cunoscuți drept Ducele și Ducesa de Sussex.

Foto: Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro