buchet meghan markle nunta printul harry

Buchetul lui Meghan Markle este un tribut adus Prințesei Diana

Pentru ceremonia religioasă de la Capela Sf. George, Meghan Markle a avut un buchet foarte special… 

Buchetul de nuntă pe care Meghan Markle l-a avut la ceremonia religioasă de la Capela Sf. George este cu totul și cu totul special. Palatul Kensington a dezvăluit că multe din florile din buchetul miresei au fost culese cu grijă din grădina Palatului de către Prințul Harry.

Buchetul a conținut și flori de Nu Mă Uita – preferatele Prințesei Diana. Conform Palatului Kensington, cuplul a ales în mod special aceste flori, din dorința de a onora memoria mamei Prințului Harry în ziua cea mare. Restul buchetului a fost format din lăcrămioare, Astilbe, iasomie și flori de mirt. Florile au fost legate cu o panglică de mătase naturală.

Crenguța de mirt este nelipsită din buchetele mireselor regale, este o tradiție care datează de pe vremea Reginei Victoria. În 1858, Prințesa Victoria, fiica Reginei Victoria a inclus o creangă de mirt în buchetul din ziua nunții cu Prințul Frederick de Prussia, iar de atunci fiecare mireasă regală care s-a căsătorit, a urmat această tradiție. Mirtul simbolizează norocul în căsnicie.

Precum majoritatea mireselor regale, Meghan Markle a avut un buchet format numai din flori albe. În 2011, la nunta cu Prințul William, Kate Middleton a ales un buchet cu lăcrămioare, dianthus (numit și Sweet William, o referință discretă la soțul ei, iederă, zambile și mirt.

În 1981, la nunta ei cu Prințul Charles, Prințesa Diana a optat pentru un buchet tip cascadă, lung de 107 centimetri, cu gardenii, Stephanotis, frezii, orhidee, lăcrămioare, trandafiri albi, iederă și, bineînțeles, mirt. În 1947, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, pe atunci Prințesa Elizabeta, și-a alcătuit buchetul de nuntă din trei tipuri diferite de orhidee albă.

Foto: Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro