Bill Cosby condamnat la închisoare pentru agresiune sexuală

Bill Cosby a fost condamnat la închisoare pentru agresiune sexuală

Bill Cosby a fost condamnat ieri la închisoare pentru că a drogat-o și a abuzat sexual de Andrea Constand, în urmă cu 14 ani. Actorul va sta în închisoare între trei și zece ani. 

Judecătorul Steven T. O’Neill a anunțat ieri sentința în cazul lui Bill Cosby: actorul va sta în spatele gratiilor între trei și sece ani. În plus, el va trebui să plătească suma de 25 de mii de dolari, costurile urmăririi penale, în maxim 12 luni. Avocatul lui Cosby a făcut o cerere de cauțiune, dar judecătorul a respins-o, menționând gravitatea infracțiunii și că actorul ar putea reprezenta o amenințare pentru comunitate. După aflarea sentinței, actorul a ieșit din tribunal în cătușe.

Cosby, condamnat în aprilie pentru agresiune sexuală, a refuzat să vorbească instanței înainte de sentință. Avocații lui au depus o contestație.

Actorul Bill Cosby a fost găsit vinovat pentru agresiune sexuală la sfârșitul lunii aprilie. Bill Cosby a fost acuzat de Andrea Constand că în 2004 a dus-o la el acasă şi a drogat-o, după care a abuzat sexual de ea. Acest proces este singurul pentru care faptele nu s-au prescris, deşi în ultimii ani alte peste 60 de femei l-au acuzat pe actor că ar fi abuzat sexual de ele. Multe dintre acestea au povestit întâmplările înfricoșătoare în revista New York din iulie 2015 – acest lucru fiind văzut ca un act curajos ce a accelerat apariția mișcării #MeToo.

Andrea Constand a fost administrator al echipei feminine de baschet a Universităţii Temple unde, timp de mai multe decenii, Bill Cosby a fost membru în consiliul de administraţie. El a demisionat în 2014, după ce a început scandalul agresiunilor.

Procesul lui Bill Cosby reprezintă prima victorie decisivă obţinută de procurorii americani în cadrul unui proces în care a fost judecat un star din industria de divertisment după apariţia mişcării #MeToo.

Foto: Hepta

 

Tags:
,
roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro