Beyonce a suferit de toxemie în timpul sarcinii cu gemenii

Beyonce a suferit de toxemie în timpul sarcinii cu gemenii

Beyonce a vorbit despre viața ei, despre sarcină și despre acceptarea propriului corp într-un interviu pentru Vogue US, după o perioadă de aproximativ patru ani în care nu a mai răspuns direct la întrebările niciunui jurnalist. În acest context, Beyonce a dezvăluit că a suferit de toxemie în timpul sarcinii cu gemenii Rumi și Sir.

Cântăreața a avut probleme și cu propriul corp după prima sarcină, și s-a simțit presată să revină la forma ei dinainte în numai trei luni. A vorbit despre cum a ajuns să își accepte propriul corp, dar și despre o afecțiune care i-a adus complicații în timpul celei de-a doua sarcini. Beyonce a suferit de toxemie când era gravidă cu gemenii Rumi și Sir, iar medicii au fost nevoiți să îi facă operația de cezariană de urgență.

„După nașterea primului meu copil, am crezut în lucrurile pe care societatea le spunea despre cum ar trebui să arate corpul meu. Am pus presiune pe mine însămi să scap de toate kilogramele acumulate în timpul sarcinii în trei luni, și am programat un mic turneu pentru a mă asigura că voi reuși. Uitându-mă înapoi, realizesc că a fost o nebunie. Încă alăptam când am făcut show-urile Revel din Atlantic City în 2012. După ce am avut gemenii, am abordat lucrurile foarte diferit”, a dezvăluit artista.

Beyonce a suferit de toxemie

Toxemia este o afecțiune care intervine după cea de-a 20-a săptămână de sarcină, în cazul unui procent de 7% din femei. Este o complicație care poate fi mortală atât pentru mamă, cât și pentru făt, în cazul în care nu este depistată și tratată la timp. Simptomele își fac apariția abia în ultimul trimestri de sarcină și includ hipertensiune arterială, dureri de cap, dureri abdominale, amețeli, umflarea mâinilor și feței și chiar o creștere bruscă în greutate cu mai mult de un kilogram pe săptămână.

„Aveam 98 de kilograme în ziua în care i-am născut pe Rumi și Sir. Eram umflată de la toxemie și stăteam la pat de mai bine de o lună. Sănătatea mea și a bebelușilor mei erau în pericol, și am fost operată de urgență. Am petrecut multe săptămâni în NICU (Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală). Soțul meu a fost un adevărat soldat și un sistem de sprijin foarte puternic pentru mine. Sunt mândră să fi fost martoră la puterea lui și la evoluția sa ca bărbat, ca cel mai bun prieten și ca tată. Eram în modul de supraviețuire și nu am conștientizat totul până câteva luni mai târziu”, a relatat artista.

„Astăzi am o conexiune cu orice părinte care a trecut printr-o astfel de experiență. După operația de cezariană, torso-ul meu se simțea diferit. A fost o operație majoră. Unele dintre organele tale se mută temporar, iar în cazurile rare, sunt îndepărtate permanent în timpul nașterii. Nu sunt sigură că toată lumea înțelege asta. Am avut nevoie de timp să mă vindec, să mă recuperez. În timpul recuperării, mi-am acordat iubire de sine și grijă, și am îmbrățișat faptul că aveam forme mai pline. Am acceptat ceea ce corpul meu a vrut să fie. După șase luni, am început să mă pregătesc pentru Coachella. Am devenit vegană temporar, am renunțat la cafea, alcool, și toate băuturile cu fructe. Dar am avut răbdare cu mine însămi și m-am bucurat de formele mele mai pline. La fel și copiii și soțul meu”, a mai dezvăluit Beyonce.

„Cred că este important pentru femei și bărbați să vadă și să aprecieze frumusețea trupurilor lor naturale. De aceea m-am descotorosit de peruci și extensii de păr și port atât de puțin machiaj pentru acest shooting.

Până în ziua de azi, brațele mele, umerii, sânii și copasele sunt mai pline. Am o burtică de mămică, și nu mă grăbesc să scap de ea. Cred că este reală. Oricând sunt gata să obțin pătrățele, voi intra în modul bestie și voi munci intens până când le voi avea. Dar chiar acum, burtica mea și cu mine suntem de nedespărțit”, a concluzionat artista.

Foto: Tyler Mitchell/Vogue.com

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com