Alessia Cara și-a șters machiajul pe scenă la VMA 2017 cu un motiv bine întemeiat

Alessia Cara și-a șters machiajul pe scenă la VMA 2017 cu un motiv bine întemeiat

La un show unde look-urile extravagante dictează tonul, Alessia Cara a făcut cel mai curajos gest: în timp ce cânta melodia „Scars to your beautiful”, artista și-a șters tot machiajul de pe față. A fost unul dintre cele mai impresionante și apreciate momente ale serii, pe bună dreptate: Alessia a avut un motiv mai mult decât întemeiat pentru a face asta.

La un show unde niciodată nu este prea mult sclipici, paiete sau strălucire în orice formă a ei, Alessia Cara a ales să atragă atenția într-un mod total opus. În timp ce interpreta melodia „Scars to your beautiful”, dansatoarele ei i-au șters machiajul complet, i-au dat jos peruca perfect coafată, i-au ciufulit părul natural, au dezbrăcat-o de rochia extravagantă , lăsând-o la final cu un look simplu, banal, dar în care multe femei se regăsesc. Deși acel look nu se încadrează categoric în standardele de stil ale acestui eveniment, artista și-a atras o mulțime de aprecieri.

Asta pentru că în spatele momentului pregătit de ea pentru VMA stă un scop nobil: acela de a încuraja femeile să se accepte așa cum sunt, să se iubească pentru frumusețea lor naturală. Alessia Cara a început această mișcare „no makeup” în 2016, după ce a fost dur criticată pentru că a apărut la un concert nemachiată și îmbrăcată simplu, opus stilului extravagant pe care toți l-ar fi așteptat de la o artistă care apare pe scenă. Atunci i s-a spus că arată precum o persoană fără adăpost, ca o vânzătoare la supermarket, doar pentru că a purtat o pereche de jeanși gri. „Ce m-a deranjat cel mai tare a fost că majoritatea acestor comentarii au venit de la alte femei”, a spus Cara.

Melodia „Scars to your beautiful” este ea însăși un tribut pentru self acceptance, pentru a încuraja femeile să se iubească așa cum sunt. Tocmai de aceea Alessia Cara a luat decizia de a adopta un look natural când cântă sau când vorbește despre această melodie. „Am decis ca la fiecare interpretare a melodiei „Scars to your beautiful”, la fiecare interviu în care vorbesc despre ea, nu voi purta deloc machiaj. Cum pot predica prin acest cântec să fii tu însăți și despre cum ești frumoasă și perfectă așa cum ești – când eu am fața plină de machiaj? Vreau să le arăt oamenilor că mă confortabil să apar la televiziunea națională și să fiu eu însămi.”

Începând de atunci, Cara și-a urmat principiile și a apărut numai nemachiată la fiecare interpretare a cântecului, tocmai de aceea a ales să facă asta la Video Music Awards. Are toată aprecierea noastră pentru gestul făcut și sperăm ca tot mai multe femei să aibă de învățat din acțiunile ei.

Foto: Hepta

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro