bill cosby vinovat agresiune sexuala

Actorul Bill Cosby a fost găsit vinovat pentru agresiune sexuală

După un proces ce a durat aproape trei săptămâni, Bill Cosby a fost găsit vinovat pentru agresiune sexuală. Actorul, în vârstă de 80 de ani, riscă până la 30 de ani de închisoare.

Verdictul instanței din Pennsylvania a fost dat în urma acuzației aduse de Andrea Constand, pe care Cosby a atacat-o în 2004. Femeia a fost administrator al echipei feminine de baschet a Universităţii Temple unde, timp de mai multe decenii, Bill Cosby a fost membru în consiliul de administraţie. El a demisionat în 2014, după ce a început scandalul agresiunilor.

Bill Cosby a fost acuzat de Andrea Constand că a dus-o la el acasă şi a drogat-o, după care a abuzat sexual de ea. Acest proces este singurul pentru care faptele nu s-au prescris, deşi în ultimii ani alte peste 60 de femei l-au acuzat pe actor că ar fi abuzat sexual de ele. Multe dintre acestea au povestit întâmplările înfricoșătoare în revista New York din iulie 2015 – acest lucru fiind văzut ca un act curajos ce a accelerat apariția mișcării #MeToo.

Cosby a fost găsit vinovat la toate cele trei capete de acuzare şi riscă să primească o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoare. Verdictul a fost anunțat după deliberări ce au durat 14 ore, iar Andrea Constand a fost prezentă în sala de judecată.

Procesul lui Bill Cosby reprezintă prima victorie decisivă obţinută de procurorii americani în cadrul unui proces în care a fost judecat un star din industria de divertisment după apariţia mişcării #MeToo.

După aflarea verdictului, Lili Bernard, una dintre femeile care l-au acuzat pe Cosby de agresiune sexuală a dat un interviu la ieșirea din tribunalul unde actorul a fost condamnat: „Mi se pare că visez. Poți să mă ciupești?… Simt că mi-a revenit credința în umanitate“, a spus ea.

„Mulțumesc societății pentru că te-ai trezit“, a scris Rose McGowan pe Twitter. Actrița este una dintre multele femei care l-au acuzat pe Harvey Weinstein de viol.

Multe alte femei au postat mesaje pe rețelele de socializare spunând cât de mult înseamnă această condamnare pentru victimele agresiunilor sexuale:

Bill Cosby este cunoscut mai ales pentru serialul din anii ’80 The Cosby Show, unde a interpretat rolul unui tată de familie iubitor. Serialul a avut un succes uimitor, devenind cel mai popular show de televiziune din istorie.

Foto: Hepta

Tags:
,
roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro