10 vedete care au recunoscut că au probleme de sănătate mintală: Mariah Carey

10 vedete care au recunoscut că au probleme de sănătate mintală

Există un stigmat periculos în ceea ce privește persoanele cu probleme de sănătate mintală. De fiecare dată când o vedetă își face curaj să recunoască o astfel de afecțiune, ne arată tuturor că nu este cazul să ne rușinăm și că trebuie să cerem ajutor. Până acum, celebrități precum Mariah Carey, Dwayne Johnson sau Lady Gaga au avut curajul să vorbească deschis despre acest subiect sensibil.

Nu este rușinos să admiți că ai o programare la dentist, nu-i așa? Atunci de ce ar fi o problemă să spui că ai o programare la psiholog? Nu este nimic jenant în asta, iar în susținerea acestei idei vin câteva vedete care au recunoscut că au probleme de sănătate mintală.

10 Vedete care au recunoscut că au probleme de sănătate mintală

Recent, din ce în ce mai multe vedete au început să vorbească publicului larg despre problemele lor de sănătate mintală. De multe ori, diagnosticul este greu de acceptat și există temerea că odată aflat, are potențialul de a distruge relații și cariere. De aceea, multe persoane suferă în tăcere ani de zile și refuză să meargă la terapie.

Mariah Carey suferă de tulburare bipolară

Cel mai recent exemplu este cel al cântăreței Mariah Carey. Într-un interviu exclusiv acordat revistei People, Mariah a recunoscut că suferă de tulburare bipolară de ani de zile, și că pentru mult timp nu a vrut să recunoască diagnosticul. „Până recent am trăit în negare și izolare și cu o frică continuă că cineva mă va expune. A fost o povară greu de dus și la un moment dat nu am mai putut. Am căutat și am făcut tratament, m-am înconjurat de oameni pozitivi și am început să fac lucrurile pe care le iubesc – să scriu cântece și să fac muzică”, a explicat artista.

Mariah a fost și ea o victimă a stigmatului privind persoanele cu probleme mintale. „Nu am vrut să port stigmatul unei afecțiuni care nu dispare niciodată, nu am vrut să mă definească și, potențial, să îmi distrugă cariera… Am fost atât de speriată că aș putea pierde totul, că m-am convins că singura metodă de a mă lupta cu asta este prin negare”, a spus ea. Mai mult decât atât, o perioadă lungă de timp s-a confruntat cu simptome chinuitoare: „Mult timp am crezut că am tulburări severe de somn, dar nu era ca o insomnie normală, nu stăteam în pat trează numărând oi. Lucram încontinuu… eram iritată mereu și aveam o mare frică de a dezamăgi oamenii. Se pare că trăiam o formă de manie”.

Deoarece este un pas important să îți recunoști problemele și să cauți ajutor specializat, am pus laolaltă în galeria foto de mai sus alte nouă vedete care au vorbit deschis despre problemele lor de sănătate mintală.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com