Visezi la un castel? În Italia primești unul pe gratis

Visezi la un castel? În Italia primești unul pe gratis

Peste o sută de clădiri istorice din Italia pot fi achiziționate pe gratis de oricine își dorește să dețină un castel.  

Da, ai citit bine. În încercarea de a redirecționa turiștii departe de centrele foarte aglomerate ale orașelor, guvernul italian scoate la bătaie 103 castele. Cine nu și-ar dori să stea într-o mânăstire sau un han vechi, la o fermă sau într-o cetate?

Printre clădirile istorice care pot fi achiziționate pe gratis, se numără și castelul Orsini-Odescalchi din Bracciano, Roma, unde Tom Cruise s-a căsătorit cu Katie Holmes în 2006.

Bineînțeles, lucrurile nu sunt tocmai ușoare și nu o sa-ți dea nimeni cheile de la castel în secunda 2. Cei interesați trebuie să trimită o propunere până pe 26 iunie în care să spună cum plănuiesc să transforme proprietatea într-un obiectiv turistic, iar câștigătorii vor primi castelul în chirie pentru nouă ani. Italia încearcă astfel să promoveze destinațiile rurale, mai puțin cunoscute și vizitate de turiști, în dorința de a elibera orașele mari de aglomerație.

Tocmai din această cauză s-au luat și alte măsuri: în Roma se dorește interzicerea autobuzelor turistice în centru, iar Veneția caută să limiteze numărul turiștilor în centru prin diverse reglementări (s-a început promovarea locurilor mai puțin vizitate de turiști, crearea unor hărți care să nu mai evidențieze cele mai populate obiective turistice).

Foto: Shutterstock

Tags:
roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro