Videoclipuri realizate de regizori celebri

De la Michael Jackson încoace, videoclipurile s-au transformat în adevărate filme de scurtmetraj, cu intrigă, personaje și dialog. Te-ai gândit vreodată că videoclipul la care tot dai repeat e realizat de un regizor de la Hollywood?

Când artiștii noștri favoriți se combină cu regizorii de-ale căror filme ne-am îndrăgostit, nu poate să iasă decât ceva bun. Și știm că unele videoclipuri ne rămân în minte, dar nu ne-am întrebat niciodată de ce. Am zis să aflăm și am descoperit că din ce în ce mai mulți artiști din lumea muzicală, cum ar fi Lady Gaga sau Maroon 5, colaborează cu regizori de la Hollywood pentru videoclipurile lor. Ba chiar, nu e deloc un fenomen nou, așa că am luat la rând câteva din clipurile clasice, să vedem cine le-a regizat. Wow!

Madonna, Vogue 

Regizat de David Fincher

E imposibil să nu fie pe listă clipul Madonnei pentru piesa Vogue, pe care l-a regizat David Fincher. Fight ClubThe Curious Case of Benjamin Button, Gone Girl? El le-a regizat. Iar combinația Fincher-Madonna încă ne face să dăm repeat.

Fatboy Slim, Weapon of choice 

Regizat de Spike Jonze

Christopher Walken plutește și dansează. Atât. Spike Jonze, omul care ne-a dat Being John Malkovich, l-a făcut pe Walken să danseze într-un hotel. Și nu ne mai putem lua privirea de la el.

,

The White Stripes, I Just Don’t Know What To Do With Myself

Regizat de Sofia Coppola

Dacă nu aveai deja o pasiune pentru Kate Moss, sigur ai avut după ce a apărut videoclipul ăsta, în 2003. Sofia Coppola l-a regizat în același an în care a apărut și Lost in Translation, în care ne-am îndrăgostit de Scarlett Johansson.

Red Hot Chili Peppers, Under The Bridge

Regizat de Gus Van Sant

S-ar putea ca numele lui să nu îți spună ceva de prima dată, dar filmele lui da: Good Will Hunting, Milk sau Paris, je t’aime. Băieții de la RHCP au zis, take me to the place I love, iar Van Sant a făcut-o și acum videoclipul face parte din clasice.

Kylie Minogue, Come Into My World

Regizat de Michel Gondry

Cu doi ani înainte de Eternal Sunshine of the Spotless Mind, unul dintre filmele pe care toată lumea îl iubește, Gondry a filmat toate personalitățile lui Minogue plimbându-se pe străzile Parisului.

Maroon 5, Godnight Goodnight

Regizat de Marc Webb

Înainte de (500) Days Of Summer, în care Josepg Gordon-Levitt suferă din dragoste, a suferit Adam Levine. Amândoi sub regia lui Marc Webb.

Coolio, Gangster’s Paradise

Regizat de Antoine Fuqua

Nu avea cum să nu fie un videoclip grozav, doare conține scene din Dangerous Minds, cu Michelle Pfeiffer. Și dacă Fuqua nu te-a convins, urmărește Southpaw, cu Jake Gillenhaal și Rachel McAdams.

Lady Gaga, Bad Romance

Regizat de Francis Lawrence

Toate videoclipurile ei sunt spectaculoase, iar cel pentru Bad Romance, una dintre cele mai celebre piese ale ei, nu putea face excepție. Lawrence, care a mai regizat The Hunger Games, a făcut echipă nemaipomenită cu Gaga.

 

 

erika
erika.chivu@ringier.ro