Unde mergem anul acesta în vacanţă?

În fiecare an, aşteptăm vacanţa de vară cu entuziasmul unui şcolar care abia aşteaptă să scape de compuneri şi exerciţii de algebră. Unde plecăm vara aceasta? Avem 6 sugestii diferite, dar cu un numitor comun: va fi soare!

În fiecare an, aşteptăm vacanţa de vară cu entuziasmul unui şcolar care abia aşteaptă să scape de compuneri şi exerciţii de algebră. Unde plecăm vara aceasta? Avem 6 sugestii diferite, dar cu un numitor comun: va fi soare!

Vise pe tărâmuri greceşti: Zakynthos

Când vine vorba despre combinaţia mare, soare, mâncare delicioasă şi relaxare cât cuprinde, răspunsul e unul singur: o insulă grecească. În Zakynthos, una dintre cele mai frumoase insule din Marea Ioniană, găseşti aproape 30 de plaje (şi da, poţi da peste unele absolut pustii, în care să fii doar tu cu iubitul tău). Apele de un albastru-turcoaz s-au transformat deja în emblema acestor locuri.

*** Zakynthos/Kalamaki: hotel Metaxas 3* – de la 272 euro/persoană, transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/2263325. Sejur charter Zakynthos/Tragaki: hotel Eleon Grand Resort&Spa 5* – de la 585 euro/pachet, 7 nopţi cazare cu all-inclusive, agenţia Gulliver Tours (www.gullivertours.ro), 021/794.75.07.

Soare, mare şi poveşti romantice: Mallorca

Destinaţia ideală pentru o escapadă cu prietenii: Mallorca nu e chiar atât de zgomotoasă ca vecina ei Ibiza (deşi găseşti şi aici numeroase cluburi în care performează DJ celebri), are plaje perfecte pentru o după-amiază petrecută cu o revistă în braţe, dar şi locuri inedite de explorat pentru cei care se plictisesc repede (dealurile terasate cu portocale, castele, catedrala din Palma, minunăţii culinare savurate în micile oraşe de pe coastă). Trebuie să vizitezi grădinile superbe din Mallorca, dar şi castelul Valdemossa. 

*** Hotel Iris 3*– de la 299 euro/persoană în cameră dublă, transport cu avionul, 7 nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică, agenţia Prestige Tours (www.prestige.ro). Parc Natural 5*– de la 1 255 euro/persoană în cameră dublă, transport cu avionul, 7 nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică,  agenţia Prestige Tours (www.prestige.ro).

Vacanţă împreună cu familia: Tenerife

Insula din Canare în care este mereu cald poate fi o alegere perfectă atunci când ai vrea să mergi într-o vacanţă împreună cu cei mici. Zborurile sunt destul de scurte, plajele generoase şi, în plus, poţi găsi aici o mulţime de atracţii pentru ei: parcul natural Teide (cu vulcanul din vârf), grădină zoologică Loro Parque şi spectacole cu delfini.

**** Hotel Perla 3* – de la 550 euro/persoană în cameră dublă, transport cu avionul, 7 nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică, agenţia Prestige Tours (www.prestige.ro). Hotel Grand Tacande 5*– de la 916 euro/persoană în cameră dublă, transport cu avionul, 7 nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică, agenţia Prestige Tours (www.prestige.ro).

Pe urmele cavalerilor din Malta 

Vrei să-i faci o surpriză mamei şi să o iei cu tine într-o vacanţă? Malta poate fi o alegere potrivită: în această insultă găseşti plaje cochete, locuri încărcate de istorie şi sate mici de pescari cu cele mai bune feluri de mâncare. Arhitectura din Malta e una specială: poţi face chiar adevărate excursii în căutarea celei mai frumoase faţade.

*** Sejur Malta/Qawra: hotel Bella Vista 4 (confort 3*) – de la 299 euro/persoană, transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu demipensiune, asistenţă turistică, ofertă aniversară Malta Travel – 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92. Sejur Malta/Valletta: hotel Excelsior 5* – de la 549 euro/persoană, transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică, ofertă aniversară Malta Travel – 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92.

Zile vesele în Tunisia

Un weekend împreună cu prietenele poate fi amuzant când descoperi locuri noi, când ai parte de experienţe cu totul speciale. Tunisia e o ţară a contrastelor coloristice şi a aromelor îmbietoare şi trebuie să treci pe listă un safari în Sahara, o vizită în Cartagina şi oraşul-fort Monastir. Nu pleca acasă fără un suvenir exotic: un şirag de mărgele, farfurii pictate în cele mai frumoase nuanţe de albastru.

*** Tunisia/Mahdia: hotel Thapsus 3* – de la 279 euro/persoană, transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu demipensiune, asistenţă turistică, agenţia Kartago Tours  (www.kartagotours.ro),

+40 264 504 080. Tunisia/Yasmine Hammamet: hotel Iberostar Saphir Palace 5* – de la 549 euro/persoană, transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu  all-inclusive, asistenţă turistică, agenţia Kartago Tours  (www.kartagotours.ro), +40 264 504 080.

Navighează printre insulele Greciei: Kefalonia

E atât de linişte şi de mult calm în insula grecească din Marea Ionică încât, dacă îţi doreşti să te desprinzi de laptop şi telefon, tot ce trebuie să faci este să-ţi găseşti un bilet către Kefalonia. Înarmează-te cu multe cărţi simpatice şi un tub cu factor de protecţie ridicat şi poţi petrece o vacanţă fabuloasă. Chiar şi singură! Măsline aromate, brânză extrem de gustoasă, peşte gătit cu ierburi aromate la grătar: te poţi îndrăgosti instant de deliciile greceşti.

*** Kefalonia/Skala: Porto Skala Hotel&Village 3* – de la 266 euro/persoană, 7 nopţi cazare cu demipensiune, agenţia Gulliver Tours (www.gullivertours.ro), 021/794.75.07. Sejur Kefalonia: Apostolata Island Resort&Spa 5* – de la 382 euro/persoană, 7 nopţi cazare cu demipensiune, asistenţă turistică. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/2263325.

Intră în galeria foto pentru a vedea cele mai frumoase imagini din destinaţiile verii. 

Foto: Shutterstock, Guliver/Rex Features, Hepta