Un weekend într-un boutique hotel din România

O cameră decorată în stil marocan? Un decor inspirat de schiţele cubiste? Nu trebuie să fugi peste hotare pentru a găsi un boutique hotel cu camere interesante. Îţi dăm noi patru sugestii.

Ce spui de o cameră decorată în stil marocan? Preferi un decor inspirat de schiţele cubiste sau un refugiu la ţărm de mare? Indiferent de preferinţe, nu trebuie să fugi peste hotare pentru a găsi un boutique hotel cu camere interesante. Îţi dăm noi patru sugestii. 

Arcadia Hotel – decor marinăresc

Camere decorate în stil provensal sau apartamentul Marrakesh? Orice ai alege, din hotelul boutique extrem de chic poţi vedea de la fereastră una dintre cele mai late plaje de pe litoralul Mării Negre (şi probabil cea mai liniştită). Plusuri: baldachinele din curte şi senzaţia de linişte şi relaxare care te cuprinde din primul minut petrecut aici. (Mamaia Nord-Năvodari, b-dul Mamaia Nord 77, http://www.marinaregia.com/arcadia-hotel, +40241.607.920)

 

Hotel Concordia – office chic

La Târgu Mureş, o clădire veche de 100 de ani s-a transformat într-un boutique hotel. Alb, negru şi roşu sunt culorile dominante alese de decoratori. Plus: fotografii de artă şi internet free în fiecare cameră, aşadar, condiţii ideale pentru un business trip. Nu vei regreta dacă îţi acorzi suficient timp să faci o plimbare prin oraş: clădirile vechi, extrem de bine conservate şi străduţele cu aer boem te vor încânta, cu siguranţă. (Târgu Mureş, Piaţa Trandafirilor nr.45, www.hotelconcordia.ro, +40265.260.602)

Hotel Concordia, Târgu Mureş

Chambers and Charm – 1001 de nopţi la munte

Mi-ar fi greu să decid dacă îmi place mai mult apartamentul Gold, cel baroc sau camera roşie. Cu siguranţă însă că micul dejun în livingul supercolorat şi un masaj relaxant te fac să uiţi de blocajele de pe Valea Prahovei. Iarna, pârtiile de ski sunt la doi paşi. Vara, fă o excursie până la castelul Arcuş (judeţul Covasna), plimbă-te cu barca pe lac şi admiră speciile rare de flori. (Braşov, strada Stejărişului nr. 27, www.chambers-charm.ro, +40268.512.992)

Chambers and Charm, Braşov

 

Pensiunea Grosspold – relaxare în Transilvania

Ai la dispoziţie camera cu flori, biblioteca, camera de croitorie, camera secretă (cu al său pat de 18 metri pătraţi). În total, zece camere de pensiune decorate într-un stil aparte. La câteva zeci de minute distanţă e oraşul Sibiu (aici se desfăşoară unele dintre cele mai cool festivaluri de teatru, film, jazz). Alte modalităţi de petrecere a timpului liber în zonă? Pescuit şi drumeţii vara, săniuş sau ski în timpul iernii. (Apoldu de Sus, Sibiu, Strada Gării 366, www.hotel-pensiune.ro, 40746.246.422)

Pensiunea Grosspold, Sibiu

 

Foto: www.hotelconcordia.ro, www.chambers-charm.ro, Marina Regia, Grosspold

.