Tu unde mergi cu iubitul tău în vacanţă?

Jumătatea lunii februarie pare momentul perfect pentru a vă reîndrăgosti. Destinaţia ideală de vacanţă? Depinde. Ce gen de călătoare îţi doreşti să fii?

 

Jumătatea lunii februarie pare momentul perfect pentru a vă reîndrăgosti. Destinaţia ideală de vacanţă? Depinde. Ce gen de călătoare îţi doreşti să fii?  

Dacă vrei să scapi de avalanşa de inimoare din oraş şi de tonele de dulciuri care te pot face să dai rapid în diabet, de Valentine’s Day ai o singură soluţie: să fugi! De preferinţă, undeva departe, într-un loc în care tu şi iubitul tău să petreceţi una dintre cele mai frumoase vacanţe din an. Şi, pentru că o vacanţă în doi în februarie nu presupune neapărat masaje la dublu şi cină cu şampanie la room-service, caută să afli ce fel de cuplu formaţi. Şi, în funcţie de asta, să alegeţi destinaţia potrivită stilului vostru. Aţi vrea să fugiţi de zăpezi şi v-ar plăcea să încercaţi un bronz natural în miez de iarnă? Aţi opta pentru un carnaval faimos într-unul dintre cele mai romantice oraşe din lume? Sau sunteţi genul pasional, cărora exotismul (şi poate şi primejdia) le surâde, iar adrenalina face ca săruturile să fie cu atât mai pasionale? Iată alegerile noastre. Voi ce preferaţi?

MALDIVE

Insulele exotice sunt ca varianta modernă a lui Robinson Crusoe: însă fără canibali, dar cu duş, electricitate, apă caldă şi servicii asigurate de un Vineri concierge, care are grijă să nu vă lipsească nimic în timpul sejurului. Fără glumă însă, o escapadă în Maldive e ideală pentru cuplurile care vor să se relaxeze, să scape de stresul cotidian şi de ţârâitul enervant al telefoanelor mobile. Dacă sunteţi genul romantic, aveţi la dispoziţie hectare întregi de plajă cu nisip fin, servicii de cinci stele puse la dispoziţie de hoteluri (cine private pe malul mării şi bungalow-uri cu jacuzzi, din care se coboară direct în „grădina de corali“ din ocean sau, de ce nu, ceremonii de nuntă…). Sunteţi mai degrabă tipul sportiv? Cea mai obişnuită ocupaţie pentru turiştii care vin aici o reprezintă scufundările. În Maldive există numeroase centre de scufundări cu echipament specializat şi instructori cu experienţă şi, desigur, oceanul cu recife de corali uimitori, cu vieţuitoarele marine multicolore şi temperatura apei în jur de 30 de grade.

ARGENTINA

Din punctul multora de vedere, aceasta este ţara pentru care s-a inventat cuvântul „pasiune“. Doar aici dragostea se trăieşte intens, în ritmuri aprinse de tango. Ce fel de traseu vă propunem noi în Buenos Aires? Ia-ţi iubitul de mână şi începe ziua cu o plimbare pe lângă clădirile vechi, colorate intens, din centrul oraşului şi opreşte-te într-una din piaţete pentru o lecţie de dans predată direct în stradă. Căutaţi în Monserrat un restaurant cu specific local – o friptură de vită şi un vin roşu reprezintă meniul perfect. Iar seara se poate încheia la fel de pasional cum a început: într-un club de tango din San Telmo. Nu uita: în februarie, aici e de-a dreptul vară, astfel încât pune în valiza de vacanţă haine subţiri şi poate şi o cremă cu factor de protecţie.

VENEŢIA

Gondolieri chipeşi cântând romanţe în timp ce vă poartă lin pe canale. Paste bolognese şi vin de Chianti în doi, la lumina lumânărilor, pe o terasă retrasă. Măşti de carnaval. Chiar dacă există numeroase voci care susţin că Veneţia e un oraş al cărui romantism e artificial confecţionat şi întreţinut, noi spunem că oraşul gondolelor este una dintre cele mai idilice destinaţii pentru Valentine’s Day. Şi merită o vizită, măcar pentru a putea fi siropoşi, îndrăgostiţi peste urechi şi tandri la fiecare gest, fără frica de a primi priviri şi remarci răutăcioase de la cei care nu cred în Cupidon.   

KENYA

Vă doriţi un sejur cu ceva mai multă aventură? Ce-aţi spune de un safari în Kenya? Are toate ingredientele necesare unui supradoze de adrenalină: animale sălbatice în habitatul lor natural, experienţe inedite, privelişti pe care nu le poţi uita uşor. Un safari poate fi o excursie exotică, dar în acelaşi timp poate reprezenta şi un test de supravieţuire pentru relaţia voastră. Dacă reuşiţi să nu vă certaţi atunci când sunteţi doar voi doi, în faţa primejdiilor şi izolaţi de lumea civilizată… nunta de argint e chiar aproape. 

 

Foto: Yannis Vlamos, www.outnow.ch, Iván Utz, Karen Peacock, Ignacio Palacios

.