Top 25 cele mai frumoase oraşe din lume

Roma, Barcelona, Paris… cu toate au fost puse la un moment dat pe o listă a celor mai frumoase oraşe din lume. Dar care sunt oraşele adorate la unison de oameni din toate colţurile pământului? Iată cine se află în top.

Dar care sunt oraşele adorate la unison de oameni din toate colţurile pământului? An de an revista Condé Nast Traveler întocmeşte zeci de topuri cu preferinţele cititorilor săi şi iată ce spun voturile la capitolul Cele mai frumoase oraşe ale lumii (şi când spunem voturi ne referim la impresionantul număr de 80.000 de voturi primite pe site-ul revistei).

Regăsim în acest top multe dintre oraşele ultracunoscute ale Europei (Barcelona, Veneţia, Paris, Praga) dar şi metropole din îndepărtata Australie (Melbourne, Sydney), oraşe din Canada (Vancouver), Africa de Sud (Cape Town) şi Japonia (Kyoto). Marile absente? Oraşe iconice  precum New York, Tokyo sau Amsterdam.

Chiar şi fără aceste  îndoială toate cele 25 de oraşe superbe din acest top merită să fie văzute măcar o dată în viaţa. Vestea bună? Majoritatea se află la doar un zbor de câteva ore depărtare de casă aşa că trebuie doar să cauţi cele mai bune oferte şi să îţi planifici o vacanţă într-una dintre aceste destinaţii de vis.

Descoperă-le pe toate în galeria alăturată: vei fi uimită să afli cine s-a clasat pe locul 1. 

adina.popescu
adina.popescu@ringier.ro