La plimbare prin Atena

Fără hartă, fără ghid şi fără grabă am descoperit, la pas, cele mai noi atracţii din centrul Atenei. Dacă ajungi în capitala elenă, nu le rata!

Îţi propun o după-amiază în care să guşti din farmecul Atenei exact ca un localnic. Ne-am ferit de locurile dedicate exclusiv turiştilor şi am descoperit un traseu superb pe parcursul căruia am mâncat, am degustat dulciuri, am băut cafea şi am asistat la o reprezentaţie de pantomimă. Primul pas: porneşte către Gazi. Devenită cea mai cool zonă a oraşului, Gazi atrage multă lume, dar fără a te sufoca. Prin urmare, găseşti aici tot felul de taverne ascunse şi cafenele care te fac să te simţi rupt de lume. Sau, dimpotrivă, dacă vrei, poţi bea cafeaua alături de tineri voioşi şi zgomotoşi. Am poposit la Gazzi College pentru un sandwich cu somon şi un pahar de vin: e un loc care te cucereşte imediat, din care nu vrei să mai pleci. După ce am prins puteri, am degustat câteva sortimente de zahăr glasat la Soocre, proaspăt deschis, unde doi greci exemplari (bruneţi, ochi verzi, înalţi şi curtenitori) servesc orice fată cu dulciuri, fie că te decizi să cumperi ceva sau nu. După ce ne-am îndulcit, am luat-o la pas pe strada Persefonis către Ermou, mergând pe sub Acropole. Este o plimbare care îţi poate lua o oră sau cinci, depinde cât de mult te aventurezi pe străduţele care urcă spre Acropole. Pe seară, ne-am oprit la Faust, un loc unde poţi asista la evenimente artistice de tot felul: dans, muzică, teatru sau expoziţii. Este un loc perfect pentru a-ţi încheia seara.

Tips & tricks

  • Faust se află la intersecţia Kalamiotou 11 & Athinaidos 12, în centrul istoric al oraşului, lângă biserica Sf. Irina. Îţi recomand să încerci cockteilurile casei!
  • Soocre este chiar în zona Gazi. Până ajungi acolo, delectează-te pe soocre.com.

.

Tags:
,