Florenţa, dragoste la prima vedere

Dacă la frumuseţile din galeriile Pitti şi Uffizzi adaugi o porţie de tagliatelle ai funghi porcini şi una de gelato con limone, ai parte de o escapadă perfectă de weekend.

Botticelli, Masaccio, Donatello, Michelangelo, Leonardo da Vinci. Pasionată de renaşterea italiană? Nici că ai putea găsi un loc mai potrivit ca cel mai frumos oraş al Toscanei, Florenţa. Nici măcar nu trebuie să îţi pierzi zile în şir cutreierând prin galeriile celebre în toată lumea. După câteva ore de admirat tablouri ale marilor maeştri (stabileşte-ţi înainte de vizită ce etaje vei vedea şi ce opere te interesează în mod special), plimbă-te prin oraş până în piaţa Domului, priveşte palatele cu arhitecturi spectaculoase, caută bijuterii speciale la anticarii de pe Ponte Vecchio, admiră lucrările fotografilor italieni contemporani la Tethys Gallery (www.tethysgallery.com), intră în muzeul Gucci deschis în Florenţa şi opreşte-te la apus într-un bar pe malul râului Arno pentru un aperitivo. Nu ţi-ai făcut planuri pentru cină? La parterul hotelului Lungarno, unul dintre cele mai frumoase hoteluri din Florenţa, (deţinut de familia Ferragamo) poţi lua o cină romantică cu vedere la râul Arno; încearcă un vin de Chianti la restaurantul Borgo San Jacopo. Sau, şi mai bine, ce-i spune de room service în apartamentul din Hotel Gallery Art? (Pentru ambele, intră pe www.lungarnocollection.com)

Foarte aproape: dacă ai o zi în plus, vizitează orăşelele aproiate, cum ar fi Cortona, Pienza şi Siena (în celebra piaţă de aici s-au filmat scene din “Bond: Quantum of Solace”).

De citit: “Seducătoarea din Florenţa”, Salman Rushdie, ed. Polirom – descoperă lumea pestriţă a oraşului în vremea maleficei familii de Medici.

Foto: Yannis Vlamos, Gucci Museo

 

.

Adriana Matei
contact@misshypewit.com