Escapade de weekend

La doar două ore distanţă de oraşele mari ale Europei găseşti mici localităţi fermecătoare, numai bune pentru un sfârşit de săptămână adorabil, alături de iubitul tău.

Sienna

Ei, da, ocolim puţin boema Florenţă  şi, după o oră şi jumătate de aici (cu trenul sau autobuzul) aterizăm într-unul dintre cele mai frumoase orăşele din zonă: Sienna, oraşul medieval romantic (al cărui centru este monument UNESCO). Absolut superb! Nici nu ştiu cu ce să încep lista de „to do“: plimbări pe străduţele pietruite, discuţii cu oamenii relaxaţi, terasele încântătoare sau delicioasa mâncare italiană?!

Deauville

În orăşelul de la malul mării (la doar două ore de Paris, cu trenul) te poţi pierde ore în şir pe străduţele cochete sau pe plajă. Fii atentă: Deauville e una dintre destinaţiile favorite ale starurilor, aşa că n-ar fi de mirare să dai peste Salma Hayek sau Rachel Weisz (aici are loc anual un festival de film; chiar şi cabinele de pe plajă poartă nume de actori). Intră într-unul dintre bistrourile cochete şi cere une galette sarrasin. (Pentru agenda verii şi cazare, www.deauville.org.)

Maremma

Îţi dăm câteva indicii: plaje sălbatice, superbe, într-un parc rezervaţie naturală, excursii cu bicicleta prin pădurile seculare, pensiuni cu mâncare bio excelentă, numeroase băi termale. Şi foarte mult vin italian! Totul la doar 170 de kilometri distanţă de Roma, într-una dintre zonele cele mai frumoase ale Italiei, în Maremma, Toscana de Sud (www.tuttomaremma.com).

Orange

Ruinele teatrului Roman din Orange, Vaucluse, Franţa (la circa 80 de kilometri de la aeroportul din Marsilia), pot reprezenta un motiv suficient pentru turiştii care călătoresc prin Provence. Dar îţi putem da câteva argumente mult mai bune: câmpurile de lavandă care te întâmpină până ajungi în oraş, cochetele marchés aux puces pentru amatoarele de antichităţi, franzelele proaspete cu miere şi unt, vinurile Châteauneuf-du-Pape. Să continui? (www.ville-orange.fr)

Foto: Northfoto

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro