Cele mai frumoase hoteluri decorate de designeri de modă

Vrei să dormi în lenjerii de pat Versace, poţi citi pe un fotoliu „cu mâneci“ în hotelul Moschino sau alegi să îţi începi seara cu un Aperitivo italian în barul imaginat de Rosita Missoni?

 

Vrei să dormi în lenjerii de pat Versace, poţi citi pe un fotoliu „cu mâneci“ în hotelul Moschino sau alegi să îţi începi seara cu un Aperitivo italian în barul imaginat de Rosita Missoni? Lumea modei nu mai e ce-a fost. Branduri de nişă devin comerciale peste noapte, iar casele mari de modă se extind în domeniul… hotelier.

MOSCHINO, MILANO, ITALIA

„Când intru aici, mă simt ca acasă“, spune directorul de creaţie al casei Moschino, Rossella Jardini, care a co-proiectat hotelul, alături de arhitecta Jo Ann Tan. Faţada exterioară a clădirii a fost păstrată (nu veţi crede că aici iniţial a fost o gară!), dar în interior concernul Moschino a transformat complexul într-un hotel luxos, în care poţi dormi în… trena unei rochii.

În oraş: ce poţi face în oraşul în care se desfăşoară una dintre cele mai spectaculoase săptămâni ale modei? Evident, shopping! Străbate pas cu pas străduţele din Quadrilatero d’Oro şi fă o pauză la prânz în faţa unei porţii generoase de paste bolognese.

Rezervări: www.maisonmoschino.com.

MISSONI, EDINBURGH, MAREA BRITANIE

Hotelul a fost decorat de Rosita Missoni, care a combinat inimitabilele printuri marca Missoni cu obiecte de mobilier ale unor designeri ca Marcel Wanders sau Arne Jacobson. Poţi încerca mâncarea italiană (evident!) în restaurantul Cucina, un cocktail la barul Missoni şi un tratament de lux la Spa. Şi, pentru un extratouch italian, o cafea pregătită chiar la espressorul din cameră. 

În oraş: unul dintre locurile favorite ale turiştilor ajunşi în Marea Britanie, Edinburgh are o mulţime de locuri simpatice cu iz istoric de vizitat (castelul Edinburgh, National Gallery of Scotland). Şi, dacă eşti norocoasă, poţi nimeri în mjlocul unui carnaval medieval sau a unui festival de teatru contemporan.

Rezervări: www.hotelmissoni.com.

HOTEL DU PETIT MOULIN, PARIS, FRANŢA

Odinioară, pe locul hotelului chic de astăzi, aici funcţiona o brutărie (iar firma, datând din anul 1900, încă o mai puteţi vedea şi astăzi agăţată acolo). Designerul Christian Lacroix a decorat camerele boutique-hotelului cu schiţe inspirate din prezentările de modă, având ca punct de plecare o casă de păpuşi reprodusă, în diverse forme, în cele 17 camere. 

În oraş: nici nu ştim cu ce să începem lista destinaţiilor din romanticul Paris. Lasă-te purtată de inspiraţie şi din boemul Marais poneşte spre Centrul Pompidou (vei găsi o expoziţie pe placul tău) şi opreşte-te pentru câteva macarons la una din cafenelele din Saint-Germain.

Rezervări: www.hotelpetitmoulinparis.com

PALAZZO VERSACE, QUEENSLAND, AUSTRALIA

Când Donatella Versace îşi pune în cap să creeze ceva spectaculos, atunci o face într-adevăr în stil mare. Hotelul marca Versace este chiar un palat aşezat la marginea mării în îndepărtata Australie iar grija pentru detaliile care să promoveze marca italiană se regăseşte la fiecare pas în acest loc. Mobilă, decoraţiuni, servicii de masă din porţelan aurit, cosmetice – toate poartă emblema cu celebra Medusa.

În oraş: sau, mai bine spus… pe plajă?! Pentru că Main Beach este paradisul surferilor. Dacă nu-ţi plac sporturile pe apă, poţi cel puţin să leneveşti pe un şezlong pe plajă, cu o carte excelentă în braţe.

Rezervări: www.palazzoversace.com.au

Foto: www.hotelmissoni.com, www.palazzoversace.com.au, Yannis Vlamos 

.