Călătorie în Iran

Un stat într-o permanentă stare de alarmă, Iranul poate fi şi una dintre cele mai frumoase şi mai interesante destinaţii de pe mapamond.

 

Iranul, un stat plasat la intersecţiile tuturor intereselor geopolitice din Orient, se află, ca şi Israelul, într-o stare permanenentă de alarmă, fiind ameninţat zilnic, pe diverse surse, cu iminenta declanşare a unui război împotriva sa, după modelul celor din Irak şi Afganistan. Cu toate acestea, viaţa oamenilor simpli din vechea Persie nu este afectată de zvonistica politică mondială.

Fotografia zilei: Piaţa Regală din Esfahan, actuala Piaţă Imam Khomeini, are denumirea străveche de „Maidan e-Naqsh-e-Jahan“, ceea ce înseamnă Piaţa Imaginii Lumii. Este una dintre cele mai mari pieţe din lume (160 metri lăţime pe 508 metri lungime) – şi este introdusă în patrimoniul UNESCO. A fost construită de Abbas cel Mare între 1598 şi 1629. Esfahan este unul dintre cele mai vechi oraşe din Iran, fiind a treia aşezare urbană ca mărime din ţară. (foto: Cristina Nichituş Roncea)

Mai multe imagini din Iran, pe http://zoom.mediafax.ro.