Motive să vizitezi Londra

7 motive inedite pentru care următorul tău city break ar trebui să fie la Londra

Dacă nu ai pus încă piciorul în capitala britanică, sau nu i-ai mai spus de multă vreme hello, este momentul să îți faci bagajul. Îți oferim 7 motive pentru care este cea mai bună destinație pentru un weekend prelungit și nicidecum un oraș despre care se știe totul.

Londra a revenit pe radarul unui număr mare de turiști, după ce fusese detronată o vreme de alte capitale europene, ca Barcelona, Lisabona și Praga. Unul dintre motive ar putea fi faptul că pe lista cu bilete de avion ieftine, capitala Regatului Unit ocupă din nou un loc care le poate face multora cu ochiul. Iată, însă, și alte motive pentru care merită să le faci chiar și o scurtă vizită englezilor:

  1. Un motiv demn de luat în seamă este viața vibrantă a orașului, cu care românii au luat contact tot mai mult în ultimii ani, unii dintre ei luând avionul spre Londra fie și numai pentru a urmări piese de teatru în care joacă actori consacrați de la Hollywood. Kevin Spacey, Cate Blanchett și Nicole Kidman se numără printre numele mari pe care le poți urmări pe scena teatrelor londoneze. Detalii despre stagiunea actuală și programul pieselor, poți afla pe site-ul London Theater Guide.
  1. Știi de ce suntem convinse că Londra se află iarăși în atenția tuturor? Ne-a pus pe gânduri succesul uriaș al serialului The Crown, despre viața reginei Elisabeta a II-a, recompensat cu două premii Globul De Aur, pentru cea mai bună serie de televiziune din categoria dramă și cea mai bună actriță într-un rol principal. Dacă vrei să afli continuarea poveștii, programează o vizită la Palatul Buckingham.
  1. Capitala britanică merită văzută în special anul acesta, atât cât a mai rămas din el, pentru că este un moment excelent pentru iubitorii de artă. Au fost deschise unele dintre cele mai interesante expoziții, printre care Cezanne Portraits, la National Portrait Gallery.
  1. Anul acesta, s-au împlinit 20 de ani de la nașterea îndrăgitului personaj Harry Potter și 200 de ani de la moartea lui Jane Austen, ambele aniversări prilejuind diferite evenimente la Londra. Încă mai poți găsi bilete de avion către Londra pentru un city break până la finalul anului, sau poți face planuri pentru 2018, când vor exista alte motive de sărbătoare și comemorare.
  1. Londra este un oraș recunoscut pentru varietatea foarte mare a restaurantelor. Poți afla aici ce gust au preparatele afgane sau poți face o călătorie culinară până în Africa de Sud.
  1. Dacă îți dorești un Revelion memorabil, ai găsit destinația ideală. Focurile de artificii aprinse la Londra sunt spectaculoase în fiecare an, iar 2018 nu va face excepție.
  1. Nu părăsi Londra înainte să privești întreg orașul de la înălțime, adică de la etajele 68, 69 și 72 ale turnului The Shard, care oferă cea mai bună perspectivă asupra capitalei, dintre toate locurile similare. Este o idee bună să rezervi bilete pentru această vizită, pentru că este unul dintre obiectivele care atrag un număr mare de turiști străini.

Care dintre informațiile de mai sus reprezintă o noutate pentru tine și ce alte motive de a vizita Londra crezi că mai pot fi incluse pe listă?

Sursa foto: Shutterstock

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro