6 porturi italiene ascunse de ochii turiştilor

Coasta Amalfitană, Positano sau Cinque Terre sunt deja istorie pentru călătorii pasionaţi de frumuseţile italiene. Vă prezentăm câteva porturi mici, ascunse de ochii turiştilor, perfecte pentru o escapadă de weekend.

Italia este destinaţia favorită a multor călători: peisaje absolut superbe, mâncare savuroasă şi pe gustul oircui, vinuri parfumate şi acel stil de a trăi italian care îi încântă pe toţi. Dacă Positano, Capri, Coasta Amalfitană, Costa Smeralda sau staţiunile de pe Riviera italiană sunt deja bine-cunoscute şi luate cu asalt de milioane de turişti în fiecare vară, în Italia există şi poturi mai mici, însă la fel de pitoreşti, abia aşteptând să fie descoperite.

Începem periplul italian cu PORTO VENERE, DIN REGIUNEA LIGURIA (foto). Situat la o scurtă distanţă cu barca de mai cunoscutele aşezări de la Cinque Terre, micul sat de pescari păstrează din frumuseţea colorată a locurilor, însă fără aglomeraţia de turişti. Portul e fermecător, însă poţi explora oraşul şi în adâncime: vei găsi ruine spectaculoase ale unei vechi cetăţi, mici biserici din piatră veche şi chiar un castel de pe ale cărui metereze ai o privire panoramică asupra Mării Ligurice.

Intră în galeria foto pentru a descoperi şi celelalte 5 porturi italiene simpatice, mai puţin cunoscute de turişti.

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro