5 motive să îți plănuiești o vacanță în Transilvania pentru Săptămâna Haferland

10 sate din inima Transilvaniei, șase zile pline, festinuri culinare, concerte, proiecții de filme, expoziții de fotografie și baluri tradiționale săsești: Mirela Ujică a tras cu ochiul la pregătirile celei de-a cincea ediții a festivalului Săptămâna Haferland și te convinge să mergi și tu.

Că sunt o eternă îndrăgostită de Transilvania se subînțelege. Că aș renunța oricând la un weekend la mal de mare, pe orice plajă pustie, pentru un hamac și verdele colinelor, asta aș vrea sa o declar acum. Că nimic nu mă face mai fericită decât un picnic cu limonadă și suficientă plăcintă cu rubarbă și lichiu cu prune e un secret pe care sunt dispusă să îl dezvălui.

Așa că înțelegeți de ce m-am avântat la drum, în mijloc de săptămână, ca să iau pulsul pregătirilor pentru Săptămâna Haferland. Mai precis pentru a cincea ediție a celui mai important festivat dedicat promovării culturii săsești din Transilvania, prilej de întâlnire pentru sașii întorși acasă dar și de vizitare pentru turiștii care vor să descopere satele din zonă.

Anul acesta evenimentul se desfășoară între 9 și 14 august în satele Rupea, Viscri, Saschiz, Roadeș, Criț, Bunești, Homorod, Archita, Cloașterf și Meșendorf și include o mulțime de minunații, de la picnicuri săsești la proiecții de documentare și concerte.

Intră în galeria foto și vezi de ce să îți plănuiești o vacanță (sau măcar câteva zile de dulce huzur) în inima Transilvaniei cu această ocazie.

Foto: Tiberiu Arsene, arhiva personală

Tags:
mirela.ujica
mirela.ujica@glamour.ro