Transformă-ți smartphone-ul în cel mai bun ghid turistic

Smartphone-ul îți este de mare ajutor atunci când pleci într-o călătorie și nu doar pentru a ține legătura cu cei de acasă. 

Folosește Google Maps offline. Tastează „OK Maps“ în bara de căutare a aplicației (asigură-te înainte că ai un cont și că ești logată) și salvează secțiunea de hartă care îți apare pe ecran pentru a o putea accesa offline. Este mult mai eficientă decât un screenshot pentru că vei putea face zoom în acea secțiune și vei putea urmări traseul.

Creează-ți un itinerariu digital. Descarcă aplicația Tripit (disponibilă gratuit pe iOS și Android), transferă-ți toate e-mail-urile care conțin confirmări de zbor, rezervări la hotel sau la restaurante, închirieri de mașină către aplicație și aceasta îți va crea automat un itinerariu (accesibil offline) cu toate informațiile, numerele de telefon și datele de care ai nevoie.

Utilizează-ți camera foto pe post de translator. Acum poți folosi camera foto a smartphone-ului cu Google Translate: deschide aplicația, apasă iconița camerei foto din partea stângă, fixează-ți telefonul în dreptul cuvintelor pe care vrei să le citești și acestea vor fi traduse instantaneu. În prezent, aplicația traduce din engleză în franceză, germană, portugheză, italiană, rusă și spaniolă și viceversa.

Nu depăși traficul de date mobile. Dacă nu îți dorești costuri suplimentare din cauza depășirii pachetului de date, descarcă-ți Onavo Extend (disponibilă gratuit pe iOS și Android) înainte să pleci în vacanță. Setezi limita de date, iar aplicația îți monitorizează traficul pentru fiecare aplicație în parte și îți spune cât mai ai la dispoziție.

De Hannah Woodside, traducere și adaptare de Bianca Sterie, foto Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro